Música

MÚSICA

El festival Jazz Terrassa supera els 40.000 espectadors

El Festival Jazz Terrassa ha tancat aquest diumenge la seva 42a edició amb el concert del pianista i compositor jamaicà Monty Alexander, que ha venut totes les entrades. Els organitzadors fan un balanç molt positiu del festival d’enguany i calculen que hi han passat més de 40.000 espectadors, una xifra que situa el 2023 com un dels millors anys pel que fa a assistents. Bona part d’aquest èxit s’explica per la recuperació, després de tres edicions, del Pícnic Jazz Vallparadís, que ha reunit 30.000 visitants al llarg de 19 dies i 60 concerts.

La Nova Jazz Cava ha registrat una ocupació del 75% amb 2.500 persones i els concerts a l’aire lliure programats tant a Terrassa com en les poblacions veïnes de Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls han reunit uns 7.300 espectadors, als quals cal sumar 1.500 participants a les activitats paral·leles que s’han organitzat aquest any. En total, s’han habilitat 22 espais perls quals han passat prop de 200 músics.

Entre les desenes d’artistes que han passat per Terrassa s’hi ha pogut veure talent català com Roger Mas, Lluís Coloma & His Musical Troupe C, Luismi Segurado Trio, Oriol Vallès i Lluc Casares, entre altres, al costat de noms de l’escena internacional com Gerald Clayton, Ulysses Owens Jr., Paolo Fresu, Omar Sosa, Chano Domínguez, Flavio Boltro i Robin McKelle. A més, l’edició d’enguany ha reconegut el barceloní Joan Albert amb el Premi Jazzterrassaman per la seva trajectòria i la tasca de divulgació d’aquest gènere a la cocapital vallesana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda