Cultura popular

La Casa de Cultura de Girona proposa una immersió sensorial a la infància

L’exposició “Els sentits dels jocs” s’obre aquest dimarts amb la intenció que el visitant hi connecti la seva “memòria lúdica”

El binomi format pel joc i els sentits és el protagonista d’ Els sentits del joc, una instal·lació que s’obre aquest dimarts a la Casa de Cultura de Girona i que esdevé un viatge sensorial a la infància perquè es mira de despertar-hi els records de les estones de joc de quan érem petits, a través de l’estimulació dels sentits. És “un espai memorial del joc que aconsegueix traspassar generacions i connectar amb la nostra memòria lúdica”, s’explica en la presentació del muntatge, els comissaris del qual són Cati Hernández i Pau Regincós (Ludus Mundi).

A l’exposició es poden trobar diferents estacions interactives que plantegen petits reptes sensorials. Al final del recorregut el visitant hi troba un espai de joc lliure, amb el qual es pot interactuar i gaudir en família o amics, tot jugant a construir els records del demà. D’altra banda, s’hi projecta el documental Cultura lúdica: Jugar és cultura del programa de TVC Quan arribin els marcians. Paral·lelament, en un espai lúdic es proposa «Juguem a cares!» ideat per l’artista gironina Sabrina i consistent en que, a partir de les joguines que ja no s’utilitzen o que estan en mal estat, es poden crear rostres que representen diferents estats d’ànim.

També es convida els visitants a portar aquelles joguines en desús que es tinguin a casa per donar-los una nova utilitat, i a compartir les creacions a Instagram, amb l’etiqueta @juguemacares.

Quatre conferències complementaran l’exposició, que restarà oberta fins al 20 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda