Art

Art

El Museu Picasso incorporarà en dipòsit l’obra ‘Bust de dona jove’

El Museu Picasso de Barcelona incorporarà en dipòsit l’obra Bust de dona jove, una pintura fruit dels mesos que l’artista va passar a Gósol el 1906. Feia temps que el director del museu, Emmanuel Guigon, batallava perquè aquest quadre vingués a la capital catalana perquè no té gaires obres del pintor en aquest poble del Berguedà, on va passar la primavera i l’estiu del 1906. “El que ara estem negociant és per quant de temps serà aquest dipòsit”, ha assegurat Guigon en declaracions a ACN. El quadre formarà part d’una exposició sobre l’època de Gósol del pintor, però es quedarà més enllà de l’exhibició. Aquest quadre va ser decomissat al banquer Jaime Botín el 2015 perquè la volia treure il·legalment d’Espanya i actualment està exposat al Museu Reina Sofia.

Probablement, Bust de dona jove arribarà a Barcelona quan acabi l’exposició del museu madrileny, la primavera o l’estiu del 2024, ha informat Guigon. El ministre de Cultura Miquel Iceta ha visitat el Museu Picasso de Barcelona amb motiu del 50è aniversari de la mort del pintor malagueny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia