Art

Manuel Borja-Villel, nou assessor del Departament de Cultura de la Generalitat

Coordinarà un nou Programa amb la voluntat de tenir una visió externa que assessori el Govern sobre les implicacions, oportunitats i reptes que puguin sorgir a partir de l’ampliació del MNAC

L’exdirector del Macba i el Museu Reina Sofia Manuel Borja-Villel serà el nou assessor museístic del Departament de Cultura de la Generalitat. Cultura ha creat un Programa amb la voluntat de tenir una visió externa que assessori el Govern sobre les implicacions, oportunitats i reptes que puguin sorgir a partir de l’ampliació del MNAC i la persona que coordinarà aquest nou programa serà el reconegut historiador de l’art.

La iniciativa respon a la voluntat d’apostar per les polítiques patrimonials ambicioses que s’estan duent a terme a Catalunya, aportant nous recursos en aquest camp. Enguany, el Departament ha augmentat en un 41% el pressupost dedicat a la Direcció General de Patrimoni Cultural, que s’ha situat en 91,4 milions d’euros. Aquest increment té l’objectiu de millorar els museus i conjunts patrimonials del país i fer una redistribució territorial de les inversions previstes en els actius patrimonials. Des de l’arribada de la consellera Natàlia Garriga, Cultura també ha augmentat l’aposta per la Col·lecció Nacional fins als 2,6 milions d’euros.

Manuel Borja-Villel és llicenciat en Història de l’Art a la Universitat de València. Entre 1981 i 1982, fou SpecialStudent a la Yale University. Entre 1981 i 1983, va rebre una beca Fullbright. El 1987 va rebre un Master of Philosophy del Departament d’Història de l’Art de la City University de Nova York. El 1988, va obtenir la beca Kress Foundation Fellowship per a Història de l’Art. I, el 1989, el Philosophy Doctor al Departament d’Història de l’Art de la Graduate Scholl de la City University de Nova York.

Va ser director de la Fundació Tàpies des del juny de 1990 al juliol de 1998. També va ser director del MACBA des del juliol de 1998 al gener de 2008. Des del gener del 2008 fins al febrer del 2023 ha estat director del MuseuNacional Centre d’Art Reina Sofia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda