Llibres

Rosa Font i Eloi Creus guanyen els Cavall Verd

La poeta empordanesa ha rebut el Premi Josep M. Llompart per ‘Temps el·líptic’ i Creus, el Premi Rafel Jaumea la millor traducció poètica, per ‘I desitjo i cremo’, de Safo de Lesbos

La poeta empordanesa Rosa Font Massot (Sant Pere Pescador, 1957) ha rebut aquest cap de setmana el Premi Josep M. Llompart a la millor obra poètica original publicada durant l’últim any, en el marc dels 40ns Premis Cavall Verd, pel poemari Temps el·líptic (Cafè Central-Eumo, 2022). També, dins d’aquests premis organitzats per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) que han tingut lloc amb diverses activitats complementàries entre divendres i dissabte a Palma i Alcúdia, Eloi Creus i Sabater (Castellar del Vallès, 1992) ha estat guardonat amb el Premi Rafel Jaumea la millor traducció poètica, per I desitjo i cremo (Proa, 2022) de Safo de Lesbos.

El jurat dels 40ns Premis Cavall Verd ha estat format per la poeta Maria Josep Escrivà, la poeta i traductora Marta Pera Cucurell, el poeta i traductor Ponç Pons, el poeta Sebastià Alzamora i el també poeta Pere Gomila, vicepresident de l’AELC a les Illes, que ha actuat com a president i secretari.

El jurat ha destacat de Temps el·líptic “la bellesa de l’expressió lírica, la fondària expressiva a l’entorn d’una quotidianitat en què es mesclen el dolor i el goig, el batec de la vida en el pas del temps, la mirada compassiva de la poeta cap a les persones vulnerables, l’alta càrrega emotiva de les seves imatges”. I de la tasca de Creus a I desitjo i cremo ha subratllat “l’excel·lència de la traducció, amb el resultat d’un català de gran naturalitat, el fet que Eloi Creus ha cercat i traduït fragments que no s’havien traduït mai en català i la dificultat de traduir una obra tan fragmentària com la de Safo”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic