Música

música

El Liceu repara “esquerdes irreversibles”

Esquerdes irreversibles. Aquest és el concepte que vertebra tota la programació artística de la temporada 2023/24 del Liceu de Barcelona. En un intent de donar respostes des de la creació artística als desafiaments del món modern, la institució presentarà una galeria de personatges (Tatiana, Turandot, Cleopatra, Calaf, Amelia, Don José, Angelina, Riccardo, Lecouvreur o Liù, entre d’altres), que tenen en comú el fet d’haver aconseguit transmutar les seves esquerdes en una mostra de fortalesa.

Sota aquest late motive s’ha muntat la programació d’aquest any, que es va presentar ahir i que tindrà com a plats forts tres noves coproduccions: l’estrena europea d’Antony & Cleopatra, de John Adams, amb la direcció d’escena d’ Elkhanah Pulitzer; Orgia, d’Hèctor Parra, amb el segell de Calixto Bieito, i Eugene Onegin, de Txaikovski, amb Christof Loy, que es va haver de suspendre a causa de la pandèmia i servirà per reobrir la temporada el proper 27 de setembre.

Entre les propostes ja clàssiques destaca La Turandot, de Puccini. El Liceu recupera així la producció que va obrir de nou el teatre després del catastròfic incendi del 1994, en una mítica proposta signada per Núria Espert, amb el remuntatge que en farà la seva neta, Bárbara Lluch, i un repartiment de luxe amb Elena Pankratova, Michael Fabiano i Nadine Sierra.

Entre les produccions destacades de la temporada que conjugarà elements visuals i estètics sobre l’escenari hi ha també la proposta del reconegut director Robert Wilson, que torna al Liceu amb El Messies de Händel, revisat per Mozart, i la versió de Bieito de la icònica Carmen de Bizet, una nova oportunitat per gaudir d’aquesta producció amb les veus de Clémentine Margaine i Varduhi Abrahamyan.

L’artista visual Joan Fontcuberta, autor de les fotografies del llibre de la temporada 2023/24, presentarà sobre l’escenari el seu Winterreise, de Schubert, la seva primera proposta escènica, construïda a partir de l’amnèsia de les imatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona