Art

Fins a 90 espais participen, demà, a la Nit dels Museus

L’edició d’enguany, que se celebrarà entre les set de la tarda i la una de la matinada, inclou 121 exposicions i 86 activitats com tallers o visites guiades

Torna la gran festa anual dels museus. Fins a 90 equipaments i espais museístics de 8 municipis de l’àrea metropolitana —Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet— formaran part, demà, de la programació de La Nit dels Museus 2023. La xifra marca un nou màxim, ja que fins ara l’edició amb més participació havia estat la del 2017, amb 87 centres.

Enguany, s’ofereix una programació amb 121 exposicions, entre temporals i permanents, i 86 activitats. L’accés en tots els casos és gratuït, tot i que en determinats espais, per motius d’aforament o de l’activitat, es requerirà inscripció prèvia.

Per a set dels espais participants aquesta serà seva primera Nit dels Museus. Es tracta de l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili; La Model – Espai de Memòria; el Mirador Torre Glòries; el Moco Museum; el MUHBA Bon Pastor; el MUHBA Santa Caterina i el Servei d’Arqueologia de Barcelona – Refugi Antiaeri Plaça del Diamant.

Deu centres més no van obrir en l’edició passada i sí que ho faran enguany: el Centre Obert d’Arquitectura – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; KBr Fundación MAPFRE; el Memorial Democràtic; el MUHBA Casa Padellàs; el MUHBA Fabra i Coats; el MUHBA Sant Honorat; el MUHBA Via Sepulcral; el Museu de Badalona – Jardí de Quint Licini; el Museu Egipci de Barcelona i el Museu Palau Mercader.

Hi ha exposicions variades i per a tots els gustos. Més enllà de les col·leccions permanents, algunes de les mostres temporals que es podran descobrir el 2023 seran Digital Impact, al Disseny Hub Barcelona, la primera exposició vivencial d’art exclusivament digital a la ciutat; Sade. La llibertat o el mal, al CCCB, que explora les implicacions estètiques, filosòfiques i polítiques del llegat de l’escriptor llibertí Donatien Alphonse François Sade (1740-1814) en la cultura contemporània; o Marcelo Brodsky. Resistència poètica, a la Fundació Foto Colectània, amb un repàs a la trajectòria d’aquest artista i activista argentí.

Entre les 86 activitats previstes durant La Nit dels Museus, n’hi haurà per a totes les franges d’edat, i les més habituals seran les visites de diferents tipus a les col·leccions i exposicions temporals. Se’n faran de comentades, de dinamitzades, de teatralitzades, de curta durada, i en alguns casos amb accés a espais que habitualment estan tancats al públic, com el recorregut de descoberta que proposa el Castell de Montjuïc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú