Música

música

Maria del Mar Bonet, Stay Homas i Lildami, entre els caps de cartell del Paupaterres de Tàrrega

La vint-i-cinquena edició del festival s’amplia un dia i se celebrarà del 12 al 15 de juliol

Enguany inclourà un concurs de ’trap’ en català

Els espais infantils no habilitaran jocs d’aigua com altres anys per la situació de sequera

La vint-i-cinquena edició del festival Paupaterres de Tàrrega ja té preparat un programa que vol donar satisfacció a tots els gustos. Entre els seus caps de cartell hi haurà Maria del Mar Bonet, Lildami, els Stay Homas, Els Catarres, The Tyets i El Pot Petit, com a artistes destacats entre les divuit propostes musicals d’allò més variat, la meitat de les quals artistes de la demarcació de Lleida.

Tal com han explicat els organitzadors durant la presentació del cartell i les activitats, enguany, excepcionalment, el festival amplia un dia la seva durada i se celebrarà del 12 al 15 de juliol, amb Maria del Mar inaugurant el certamen amb una actuació gratuïta a la plaça Major de la capital de l’Urgell, acompanyada del músic valencià Borja Penalba. L’acte comptarà també amb un tast de vins de proximitat.

Una altra novetat de l’edició serà la presentació del primer concurs de música trap en català de Ponent, l’anomenat Paupatrap, que tindrà com a premi formar part del programa del festival l’any vinent.

El lema del festival serà “Una altra pell”, i comptarà amb un llangardaix com a símbol representatiu dels valors del territori. En declaracions recollides per l’ACN, els responsables del Paupaterres han afirmat que s’ha volgut destacar la capacitat de resiliència i adaptació dels targarins i del mateix festival en qualsevol situació, una virtut que el Paupaterres “ha demostrat” en l’últim quart de segle.

L’endemà de l’obertura del festival, dijous 13 de juliol, es mantindran els concerts gratuïts repartits per diferents locals de la ciutat. Neptú, el projecte del lleidatà Vicent Monfà, que havia format part de Koers, actuarà al Sardines i Marinada del Gat del Rosal; la jove cantautora de Vilanova de Bellpuig Itsasgorak mostrarà al Novum les seves cançons reivindicatives, i la rumba del targarí Salinsky animarà el bar Kirikú.

Divendres 14 i dissabte 15 de juliol l’activitat es concentrarà al Càmping Municipal – Espai Felip Robinat. L’organització ha confiat en grups referents del panorama català com ara Stay Homas, The Tyets, Els Catarres o Lildami. La resta de noms que passaran per aquest escenari són Mabel Flores, Meritxell Gené, La Follia, Laverta, La Niña Paracaídas, Boom Boom Fighters i Sexenni, a més dels discjòqueis Dub Esponja i Freak&Do.

Finalment, com en altres edicions, els més menuts podran gaudir d’una nova edició del Paupakids amb l’actuació d’El Pot Petit. La companyia catalana d’espectacles familiars durà a Tàrrega la seva última creació que combina música amb titelles, teatre i humor.

En les anteriors edicions, el Paupakids anava vinculat a activitats aquàtiques de lleure, però davant els problemes provocats per la sequera, l’organització està reformulant la festa per poder-la adaptar a la situació actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA