Música

música

Laura Guerrero presentarà divendres el seu primer disc a La Mirona

“No em feia il·lusió hipotecar-me per comprar un pis, sinó gravar un disc, per a mi era un repte personal i haver-ho aconseguit m’ha fet molt feliç”, explica la cantant i compositora figuerenca Laura Guerrero, que demà divendres publicarà el seu primer disc, Un nuevo despertar (Pensosfera, 2023), i el presentarà en directe, amb la seva banda, també demà a La Mirona de Salt (22.30 h, 12 i 15 euros). Produït pel també guitarrista Mauri Campos, Un nuevo despertar és un disc farcit de missatges positius, ja des d’un títol que suggereix un “renaixement”, però al darrere d’algunes cançons hi ha històries personals molt dures, com ara la pèrdua del seu pare i el càncer que va patir la seva mare. Són dues cançons a les quals ha donat una dimensió solidària: per al pare va compondre Des que no hi ets, que la cantant ha donat a l’associació Recuérdame Alzheimer, i per a la mare, Quiero volar , a favor de la Fundació Josep Carreras.

Guerrero explica: “Abans del confinament vam muntar un duet de covers en anglès, però llavors ens vam quedar sense actuacions. De fet, va ser després de la pandèmia quan vaig començar a compondre les meves cançons i vaig aprendre a tocar la guitarra, tot des de zero.”

Les deu cançons del disc es van gravar a la masia de Can Mas d’Albanyà. A més de Mauri Campos, també van participar a la gravació la majoria dels músics que demà també l’acompanyaran a La Mirona: Xarly Càneva, baix; Fran Esquiaga, teclats; Miguel Garcia, bateria; Carles Arbona, segon guitarra, i Jimmi Daniel Ramírez, segon guitarra. La música de Guerrero és molt variada: “No et pots estancar només en un estil”, diu aquesta gran admiradora de Pau Donés.

Somiadora, entusiasta i amb una energia desbordant (“No tinc 20 anys, en tinc 42 i no puc perdre el temps!”), Laura Guerrero està disposada a contradir aquells que li deien que era millor l’hipoteca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda