Cinema

El Ministeri de Cultura atorga el Premi de Cinema a Carla Simón

La directora d’Alcarràs i Estiu 1993, Carla Simón, ha estat reconeguda amb el Premi de Cinema que atorga el Ministeri de Cultura. Segons ha anunciat el ministeri, s’ha volgut reconèixer la feina de la cineasta després d’haver aconseguit “posicionar el cinema espanyol en el panorama internacional” amb l’obtenció de l’Os d’Or a la Berlinale.

El jurat del premi, que està dotat amb 30.000 euros, ha destacat d’‘Alcarràs’ “la naturalitat i precisió en la construcció d’històries i personatges, que combina amb intel·ligència i rigor el realisme i la ficció amb una mirada de plena actualitat a problemes socials” i per “incorporar d’una manera orgànica la diversitat de llengües que caracteritzen i enriqueixen la nostra societat i cultura”.

També ha destacat que Simón representa “una generació de cineastes que han aconseguit en molt poc temps desenvolupar un cinema de qualitat i compromès amb el propi mitjà i la societat arribant a un públic global”.

El guardó s’entregarà durant la pròxima edició del Festival de Sant Sebastià. L’any passat, el ministeri de Cultura va entrega el premi a Penélope Cruz, que es va afegir a una llarga llista de noms, entre els quals José Sacristán, Isabel Coixet, Antonio Banderas i Fernando Trueba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia