Arts escèniques

TEATRE

El juvenil Festival Z d’arts en viu convoca els unicorns

Del 6 al 9 de juliol es podran veure fins a 17 propostes escèniques a diferents escenaris de Salt i Girona

El lema ‘Unicorns a la vista!’ reivindica la diversitat i pluralitat a les arts en viu

Els unicorns (com a símbol per visibilitzar la diversitat i pluralitat als escenaris) és el tema que van triar els seguidors del Festival Z, a través de les xarxes socials, per aquesta edició del 2023. El festival de teatre per a joves presenta fins a 17 propostes en un cartell que es programarà del 6 al 9 de juliol en vuit escenaris diferents de Salt i Girona. Aquesta és la tercera edició d’un festival que va descobrint companyies com el Col·lectiu Desasosiego, que aquests dies es troba fent temporada al Maldà.

El Z es compromet més que mai al mentoratge de noves companyies d’artistes menors de 30 anys. Enguany, també s’hi afegeix a col·laborar-hi el centre d’investigació escènica C.I.N.E. i el Festival Ciclop de Sineu (Illes Balears). El seu director, Biel Jordà serà una de les padrines que acompanya les propostes seleccionades. El festival Z és una plataforma activa tot l’any que inclou càpsules formatives als artistes i, alhora d’oferir assajos oberts al públic

La programació escènica del Festival Z 2023 acollirà 7 espectacles, 4 creacions en procés i 6 embrions escènics. Es tracta de materials molt diversos, que van del circ a la dansa, del teatre d’objectes al teatre musical, o de les arts de carrer a la nova màgia.

La Companyia Massapà Bedbé signa l’espectacle inaugural, Norma: una obra de teatre musical descarada i gamberra o Calla, Judit, calla de Malsai Produccions, un enfrontament entre la paraula i la música que acompanya, alça, empeny i pertorba a la protagonista. També hi ha obres que ja s’han estrenat com Ells i jo, de Jordi Font o lacomèdia fuiturista I.A.I.A., de Mar Solà, que ja es va poder veure en versió microteatre al RBLS del 2021. Oriol Borràs presentarà Pròxima Centauri en què trasllada novament les nocions de física al circ (com ja va fer amb Sóc la teva fisicah). El Col·lectiu Desasosiego (Un segundo bajo la arena) presentarà el seu nou projecte, juntament amb uns altres cinc projectes híbrides entre el teatre, la dansa i les arts visuals. L’actriu Júlia Isern s’encarregarà de conduir una gala “plena de sorpreses i algun ensurt”, adverteixen des del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona