Cinema

FEstival

El Cooking Films Menorca marida cinema i gastronomia

S’hi presenten films com ‘El sabor de las cosas simples’ o ‘Sa cuina des records’

Guillem Tutusaus, Matías Salvia i altres cuiners de renom elaboren els menús que acompanyen les projeccions

El Cooking Films Menorca 2023 arrenca avui amb una sessió a Sa Factoria des Baixa de Maó que combina la cuina de Guillem Tutusaus i la projecció de la pel·lícula El sabor de las cosas simples, protagonitzada per Gérard Depardieu, que avui arriba als cinemes. La millor gastronomia local, amb una aposta per la sostenibilitat i el producte de quilòmetre zero, es combinaran durant quatre dies amb diverses propostes cinematogràfiques relacionades amb el bon menjar.

Un dels plats forts del festival és l’estrena absoluta del curtmetratge documental Sa cuina des records, d’Àlex Arroyo, que està protagonitzat per Pau Sintes, cuiner menorquí guanyador del premi al millor xef jove del 2022. Tots dos assistiran a la presentació als cinemes Moix Negre de Ciutadella.

En aquesta edició, el festival farà una parada a l’hotel de luxe Faustino Gran de Ciutadella, on el xef Matías Salvia ha preparat un menú per a la ocasió que els comensals degustaran mentre veuen la pel·lícula francesa La brigada de la cocina, de Louis Julien Petit.

La secció del Cooking Familiar es traslladarà dissabte a S’Ullestrar, finca on es cultiva producte local d’alta qualitat i on les famílies podran gaudir d’una jornada amb visita guiada, tast de productes i curtmetratges en col·laboració amb el Festival Filmets. A la nit, el xef Miguel Carricondo oferirà el sopar a la terrassa del Melià Cala Galdana, mentre els comensals gaudeixen d’Historias para no contar, de Cesc Gay.

El 4 de juny, el Cooking Films Menorca 2023 clausurarà aquesta edició amb les preestrenes d’Esperando a Dalí, que comptarà amb la presència de l’actor Ivan Massagué, i La vida padre, que serà presentada per l’actriu Maribel Salas en un sopar elaborat pel xef Jordi Preto a l’hotel rural Biniarroca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona