Música

L’ADAC premia Michel i El Foment en un acte ple de crides a la defensa activa de la llengua

Els 37ns Premis a la Normalització Lingüística han omplert aquest vespre l’Auditori Irla de la Generalitat a Girona, on ha intervingut el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder

L’Ateneu d’Acció Cultural, l’ADAC, ha lliurat aquest vespre els seus 37ns Premis a la Normalització Lingüística i Cultural, en un acte que un cop més ha omplert l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona, tant de gent com de crides a la defensa activa de la llengua catalana, sobretot a través del seu ús quotidià. El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, hi va oferir una panoràmica molt ben argumentada de l’estat actual de la llengua a tots els Països Catalans, repartits majoritàriament entre tres estats, Andorra a banda, que no destaquen per respectar els drets del catalanoparlants.

Durant l’acte, que ha estat presentat per Julieta Cortina, hi han intervengut el nou president de l’ADAC, Pep Muñoz i també, en la recta final, el delegat territorial de Cultura, Josep Calataiud, i el tinent d’alcalde i regidor de Cultura en funcions, Quim Ayats.

Com ja s’havia anunciat prèviament, els guardonats per votació popular han estat el complex cultural El Foment i l’entrenador del Girona Futbol Club, Miguel Ángel Sánchez Muñoz, Michel, com a model de nouvingut que de seguida es va esforçar per aprendre i fer servir el català, com a la seva intervenció d’avui, en què Michel ha dit que el seu tarannà és, en bona part, conseqüència del caràcter obert de la seva família i del seu barri, Vallecas.

A més, Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, ha rebut el premi al millor article sobre llengua publicat a El Punt Avui, per D’‘Alcarràs’ a Aina: el català és un bon negoci, i Jordi Mulet, el premi a la millor carta publicada a la secció El lector escriu d’aquest diari, per Calen ganes, i no el C2. La coral de l’ADAC, que ha actuat en un parell de moments de l’acte, l’ha tancat juntament amb tots els presents cantant Els segadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona