Cultura popular

El tres de nou ja passeja

Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa completen aquesta construcció a Berga i Barcelona, respectivament, mentre la Joves de Valls la planta per primer cop aquesta temporada a la Selva del Camp

Tarragona, Berga, Barcelona i la Selva del Camp eren els centres d’atenció del cap de setmana casteller amb possibles castells de 9. A la diada dels 4 Fuets de Berga, els Castellers de Vilafranca van tornar a completar el tres de nou amb folre –el primer fora de casa– després de descarregar-lo per les Fires de Maig i de deixar-lo en intent desmuntat la setmana passada. A banda, van estrenar el quatre de vuit amb agulla i el cinc de vuit i van tancar l’actuació amb un nou pilar de set amb folre.

Per la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada van completar la torre de vuit amb folre, van carregar el set de vuit (amb una mala caiguda del pom de dalt que va deixar la diada aturada una bona estona) i també van descarregar el quatre de vuit. Finalment, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Berga van signar castells de 7.

Una altra actuació destacada era la dels 54 anys dels Castellers de Barcelona, que va veure el tres i quatre vuit i el dos de set dels locals i el quatre de set amb agulla, el cinc de set i el quatre de set dels Castellers de Sabadell, com a construccions més modestes. I és que a Barcelona també actuaven els Minyons de Terrassa, que van fer un pas més en la temporada i van descarregar també el seu primer tres de nou amb folre fora de casa, en aquest cas el tercer de l’any. El van acompanyar del quatre de vuit i del dos de set.

La Selva del Camp també va veure estrenes diumenge a la tarda. La Colla Joves Xiquets de Valls treballava feia dies a assaig el tres de nou amb folre i, després d’un intent desmuntat, el va descarregar. En primera ronda van completar el quatre de vuit i, en tercera, el cinc de set. Els acompanyava la Colla Jove de Tarragona, que va signar una nova clàssica de 8 amb el tres i quatre de vuit i la torre de set.

On no es va veure castell de 9 va ser a Sant Pere i Sant Pau, a Tarragona, on semblava que la Colla Vella faria un pas més i completaria el tres de nou amb folre després d’haver completat el quatre de nou amb folre fa uns dies, però al final no va ser així. Ara bé, els rosats van estrenar el cinc de vuit, van tornar a completar el quatre de vuit amb el pilar i el tres de vuit i van tancar amb un altre pilar de 7 amb folre. Al seu costat, els Xiquets de Reus van descarregar el dos de set, el tres de vuit i el quatre de set, i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van completar el seu primer cinc de set de la temporada, acompanyat pel tres i quatre de set amb agulla.

Els borinots, a Suïssa

Finalment cal destacar que aquest cap de setmana uns 200 membres dels Castellers de Sants han viatjat a Zuric per prendre part en el 60è aniversari del Casal Català. Els borinots van completar diversos castells de 7 en diferents actuacions.

Altres actuacions

Dissabte 3 de juny

Vila-seca

Colla Joves Xiquets de Valls 3/8, 4/8, 5/7.

Colla Jove Xiquets de Tarragona 4/8, 3/8, 5/7. Xiquets de Vila-seca 4/6 a, 3/6a.

Xiquets del Serrallo 4/7a (c), 3/7, 4/7.

La Bisbal del Penedès

Colla Castellera de la Bisbal del Penedès 4/7, 3/6 a, 2d6 (c)

Nois de la Torre 4/6 a, 2/6, 3/6 a

Xicots de Vilafranca 5/7, 4/7 a, 4/7

Diumenge 4 de juny

El Vendrell

Nens del Vendrell 4/8, t/7, 7/7

Sagals d’Osona 3/7, 4/7, 3/6ps

Xiquets de Tarragona 3/8, 4/8, t/7 (c)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona