Cinema

movistar+

Mònica López i Javier Cámara, estranya parella de detectius

El carisma que Mònica López va mostrar en el paper d’investigadora de la guàrdia civil a Hierro va fer que els seus creadors, Pepe Coira i Fran Araújo, pensessin en ella per a Rapa, una minisèrie policíaca ambientada a Galícia. L’esquema és similar: un assassinat en una comunitat petita i tancada, d’espectaculars paisatges naturals, i una sergent de la Guàrdia Civil tossuda i intel·ligent que intenta atrapar el culpable. En lloc del contraban de Hierro, a Rapa la tensió de la trama ve condicionada i augmentada per la corrupció i per la tensió que genera la descoberta d’un valuós jaciment mineral en una zona natural protegida.

La troballa d’aquesta nova sèrie és l’estranya parella que formen la sagaç detectiu Maite Estévez i el professor de literatura d’un institut, Tomás, interpretat per Javier Cámara. Afectat per la malaltia ELA, que el condiciona cada vegada més físicament, Tomás té un instint per a la investigació que desplega amb eficàcia malgrat els problemes de salut i el fet d’actuar com a aficionat. El dijous 15 de juny s’estrena la segona temporada de Rapa a Movistar+ (sis episodis, tots disponibles des del mateix dia), amb un plantejament similar: Mònica López i Javier Cámara com a protagonistes –ara amb la tensió sexual entre els dos aparentment resolta–; la zona de Vigo, amb les seves particularitats geogràfiques i socials, com a espai on es desenvolupa la trama, i la desaparició d’una oficial de la marina en misterioses circumstàncies com a trama principal, a la qual s’afegeixen tres subtrames que es podrien acabar creuant: una banda de narcotràfics que la policia intenta detenir, un vaixell del segle XVIII amb valuosos objectes que ha excavat la marina espanyola i un crim a punt de prescriure.

Des de bon començament, la sèrie inclou el segell visual de la primera temporada: plans aeris generals que subratllen la bellesa de la costa gallega, imatges submarines, plans detall... Donen personalitat a una història en què la investigació policial topa amb les barreres i el secretisme dels militars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen