Llibres

Homenatge a Piera en l’entrega del Premi d’honor

Lliurament del premi d’Honor de les Lletres Catalanes a l’escriptor, poeta i traductor Josep Piera

L’escriptor Josep Piera ha rebut aquest vespre el premi d’Honor de les Lletres Catalanes que atorga cada any Òmnium Cultural. Un acte solemne al Palau de la Música ha servit per homenatjar l’escriptor, poeta i traductor valencià.

Piera ha agraït el guardó, pel qual ha assegurat estar “commogut” i ha volgut dedicar el seu discurs de reconeixement a “la vall que l’ha vist créixer”. Així, ha explicat que “cadascú té el seu lloc al món” i que el seu “és la Drova”. “Vaig decidir que si la Drova era una Grècia sense temples, l’únic que li podia donar jo eren les paraules”, ha explicat. Els poemes llegits pel mateix Piera feien referència a la vall on resideix.

Prèviament a l’entrega del premi, el president de l’entitat, Xavier Antich, ha reivindicat la lluita de Piera per “dignificar la llengua” al País Valencià, remarcant el seu “compromís” i “l’excel·lència” de la seva obra. Piera, de 76 anys, pren el relleu de l’escriptora mallorquina Antònia Vicens, present avui en l’acte. El Premi d’Honor està dotat amb 20.000 euros i es va instaurar per primer cop el 1969.

Piera està considerat com una veu poètica inconfusible i ha fet de la literatura la raó de la vida personal i col·lectiva, convertint el territori on ha viscut en un dels motius centrals de la seva obra. Així, ha fet de les muntanyes de la Safor, amb el Cingle Verd i la vall de la Drova, un escenari mític. També ha recorregut força països de la Mediterrània i n’ha plasmat en llibres de viatges la seva vida.

Especialment emotiu ha estat la lectura de poemes que el mateix Piera ha fet, acompanyat de la viola de Jordi Savall i de la tiorba de Xavier Díaz-Latorre. Piera ha llegit els poemes amb una tendresa i passió “mai vistes”, admetia després, molt emocionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia