Música

Música

L’Auditori de Girona, escenari de grans noms i obert a nous artistes

De setembre de 2023 a gener de 2024, comptarà amb 26 propostes com Rodrigo Cuevas, Stay Homas, Calexico, Víctor Manuel, Javier Camarena, Jean-Guihen Queyras, Alba Careta Group, Verde Prato i Ludwig Band

L’Auditori de Girona ha presentat la temporada Tardor/Nadal 2023, que comptarà amb 26 propostes d’estils diversos, tant pel que fa a músiques modernes com de clàssica. Grans noms nacionals i internacionals, i una aposta per la descoberta de propostes artístiques són els eixos vertebradors de la nova programació, amb artistes com Rodrigo Cuevas, Stay Homas, Calexico, Víctor Manuel o Jean-Guihen Queyras, entre molts d’altres.

També s’han avançat alguns dels grans noms de clàssica que hi actuaran l’any que ve, com el tenor Javier Camarena, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i una Passió segons Sant Joan participativa amb dramatúrgia de Sergi Belbel. Les entrades i abonaments ja s’han posat a la venda a www.auditorigirona.org .

Grans noms

Pel que fa a les músiques modernes, el cartell de la nova temporada ofereix una programació estilísticament variada, amb estrenes absolutes i primícies a les comarques gironines. És el cas de l’únic concert a Catalunya de Calexico, a la Sala Montsalvatge, en el marc de la gira del 20è aniversari de Feast of Wire (15 d’octubre). La presentació a Girona de Camino, el darrer treball de la gaditana Niña Pastori (3 novembre). Així mateix, el cartell comptarà amb l’actuació de Víctor Manuel, reconegut cantautor que, als seus 75 anys, oferirà l’espectacle La vida en canciones-El escenario lo cura todo a la mateixa sala (10 de novembre). Al desembre arribarà la proposta de l’artista Rodrigo Cuevas. L’asturià oferiràles cançons del seu darrer disc, en el marc de la gira de La Romería (15 de desembre). També en aquest àmbit es comptarà amb l’actuació del grup Stay Homas, una de les propostes emergents més consolidades de l’escena estatal i internacional, que actuarà a la Sala Montsalvatge (2 de desembre).

La Sala de Cambra acollirà l’únic concert a Catalunya de Sophie Auster, una cantant nord-americana que ha estat comparada amb Nina Simone o Billie Holiday, entre d’altres, i que, en un concert coorganitzat amb Temporada Alta, oferirà les cançons del seu darrer disc, Next Time (22 d’octubre).

Finalment, destacar la presència d’Els Amics de les Arts. La banda catalana oferirà a la Sala Montsalvatge un repertori basat en els seus grans èxits i les cançons del seu últim àlbum, Allà on volia, en un concert també coorganitzat amb Temporada Alta (27 d’octubre).

Qualitat artística, risc i proximitat són les claus de les propostes programades sota el paraigües #Descoberta: aquí hi actuaran Alba Careta Group, que presentarà Teia (1 d’octubre); el duet de veu i violoncel XY, que interpretarà les cançons del seu nou treball, Desglaç, un projecte innovador, poètic i original sorgit d’un viatge de sis mesos per Catalunya instal·lant estudis de gravació en indrets singulars (17 de novembre); i Verde Prato, el projecte de l’artista Ana Arsuaga, que oferirà les cançons del seu darrer treball d’Adoretua (3 de desembre).

La clàssica

Pel que fa a la música clàssica, la nova temporada aposta per programar formacions internacionals al costat de referències nacionals i estrenes. Una de les propostes que s’hi podran veure és el concert de la GIO Symphonia & Elena Tarrats, que oferiran l’espectacle Ticket to ride: Bach, The Beatles, Bowie i Glass a la Sala Montsalvatge (8 d’octubre). El Quartet Diotima també formarà part del cartell, amb l’estrena mundial, de Pluie Oblique, una composició de Benet Casablancas creada per encàrrec de l’Auditori (22 d’octubre).

Durant les Fires de Girona, l’Auditori comptarà amb diverses propostes que se sumen a la celebració de les festes de la ciutat, com el Concert tradicional de Fires, de la Cobla La Principal de La Bisbal (29 d’octubre) a la Sala Montsalvatge (29 d’octubre) i l’espectacle Un-i-son del Cor Maragall, que tindrà lloc al mateix espai (1 de novembre). I, pel que fa a les festes de Nadal, l’equipament gironí comptarà amb el Festival de Valsos i Danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès a la Sala Montsalvatge (29 de desembre) i la tradicional obra de Txaikovski, El Trencanous, amb El Ballet de Barcelona (7 de gener), també en aquest espai.

L’únic concert a Catalunya de Jean-Guihen Queyras, un dels millors violoncel·listes del món, tindrà lloc a la Sala de Cambra, on s’hi podrà escoltar el primer lliurament dels dos que farà a Girona basat en Les Suites per a violoncel de Bach (10 de desembre).

Com a propostes de cara l’any 2024 ja s’ha avançat l’actuació del tenor Javier Camarena a la Sala Montsalvatge, que oferirà l’únic concert a les comarques gironines amb un repertori de cançons i àries d’òpera (14 de gener); Mussorgsky: Quadres d’una exposició, amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu a la Sala Montsalvatge (7 d’abril), i Bach: La Passió segons Sant Joan, un concert de grans dimensions, participatiu i a càrrec de diverses veus gironines, amb dramatúrgia de Sergi Belbel i les actuacions de Jordi Boixaderes i Sílvia Bel, també a la mateixa sala (4 de maig).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà