Música

La saxofonista Maria Torres Melgares guanya el 2n cicle ImpulsACIMC

El guardó de l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica està dotat amb 2.000 euros i concerts en diverses localitats catalanes durant els anys 2023 i 2024

Un jurat, format per la mezzosoprano Ana Häsler, el saxofonista Miquel Bofill i el pianista Enrique Bagaria, ha atorgat el premi AIE de la 2a edició de l’ImpulsACIMC que organitza l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica a la saxofonista terrassenca Maria Torres Melgares. El premi consta d’una dotació econòmica de 2.000 euros (Premi AIE) i concerts en diverses localitats catalanes que tindran lloc durant el 2022 i 2024. El jurat ha destacat d’ella el seu alt nivell artístic, la maduresa interpretativa –demostrant una excel·lència tècnica, d’estil i d’expressió– i l’interessant programa presentat.

EL 2n Cicle de nous professionals ImpulsACIMC es va celebrar a la seu de l’AIE de Barcelona entre el 15 de març i el 17 de maig. Els cinc intèrprets participants van ser: Carlos Bujosa, piano (15 de març), Adrià Cisneros, bombardí (29 de març), Cristina Tena, mezzo (19 d’abril), Clara Garriga, violí (3 de maig) i Maria Torres Melgares, saxo (17 de maig). Tots els músics van interpretar una obra d’un compositor o compositora del país. Es van incloure obres de 8 compositors contemporanis, tres dels quals eren dones compositores. Tots els concerts van ser enregistrats per l’ACIMC i ha estat publicats al canal de youtube de l’entitat.

Maria Torres Melgares és una saxofonista terrassenca resident als Estats Units que està involucrada en projectes musicals que connecten cultures i nacionalitats diverses. Ha rebut més d’una vintena de premis en concursos internacionals tant de solista com de música de cambra, incloent el 1r premi al Concurs Vandoren Emerging Artists (Estats Units, 2022), 1r premi al VIII Concurs Internacional de Saxòfon Vitor Santos (Portugal, 2021), 1r premi al Concurs Elise Hall for Emerging Saxophonists (Estats Units, 2021), 1r premi al 94è Concurs Internacional Léopold Bellan (França, 2020), entre d’altres guardons.

En l’àmbit de música de cambra, forma part del Fließen Duo, Tekhenu Quartet, Barcelona Sax Project i ocasionalment d’altres grups internacionals. Ha col·laborat amb l’Iowa City Community String Orchestra, New World Symphony Orchestra, Ann Arbor Symphony Orchestra i l’European Union Young Woodwind Orchestra. Addicionalment, Torres està fent pràctiques a l’agència de management Sheldon Artists i a la plataforma educativa en línia International Saxophone Academy. També ha estat professora de saxòfon al programa MStars de la Universitat de Michigan i serà la professora assistent de saxòfon de la Universitat d’Iowa durant els cursos 23/24 i 24/25. Maria Torres ha rebut nou beques per tal de poder realitzar els seus estudis, graduada de la Universitat de Michigan amb el Màster de Música en interpretació de saxòfon i dos certificats en Emprenedoria en les Arts i Lideratge; i en Diversitat, Equitat i Inclusió. Va completar els estudis superiors a la Fundació Conservatori del Liceu amb el recolzament de la Fundació Ferrer-Salat i actualment cursa el Doctorat d’Arts Musicals en interpretació de saxòfon i música de cambra a la Universitat d’Iowa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona