Música

El Vida obre amb força la 9a edició i anuncia una revolució per a la desena

El festival de Vilanova i la Geltrú ha programat un centenar d’actuacions durant tres dies, que s’ampliaran a quatre l’any vinent amb un cartell “espectacular”

La Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú s’ha tornat a convertir en un món de música, llum i festa amb la novena edició del Vida Festival. Els boscos d’aquest emblemàtic recinte acullen a partir d’aquest dijous un centenar de bandes i discjòqueis d’arreu del món, en una cita que atrau 10.000 persones diàries. Maria Jaume i Yaunest han trencat el gel dels escenaris més petits, mentre Núria Graham i Julieta Venegas han debutat a l’àrea central quan començava a caure el sol i les ganes de festa anaven a l’alça. La direcció del Vida reivindica la “singularitat i originalitat” d’aquest festival. De cara al 2024, treballa en una desena edició “especial” en què la cita durarà un dia més i oferirà un cartell “antològic”.

Aquest dijous, la jornada inaugural del festival Vida ha tingut com a grans reclams Julieta Venegas, Whitney, Lori Meyers, La Casa Azul, Panda Bear & Sonic Boom, Núria Graham i Maadraassoo. Són els caps de cartell d’una jornada en què també passen pel Vida Massaviu, Lisasinson, Killi’n Cactuz, Henrio, Alex Amor, Rosin de Palo, Xicu, Habla de Mi en Presente i Lady Avocado & Golfo de Guinea.

De cara a demà divendres, la cita l’encapçalen L’Impératrice, Aurora, Xoel López, Suede, Pongo i Franc Moody als escenaris centrals. Socunbohemio, Irenegarry, Mariahein, Alba Morena, Julieta, Ghouljaboy, The Gulps, Dharmacide, El Niño de Elche i Tachys arrodoneixen el cartell d’una jornada que s’allargarà fins la sortida del sol amb sessions de discjòqueis.

El festival cremarà els últims cartutxos dissabte amb Jorge Drexler, The Libertines, Spiritualized, Glasvegas, Dehd i Queralt Lahoz. El cartell de la darrera jornada també compta amb Rombo, La Costa Brava, La Plazuela, Hologramma, Dani, Keg, Ven’nus, Keg, Ernest Crusats, Valeria Castro i Tim Bernades, a més de diversos discjòqueis. Tot plegat, en paral·lel a la programació que el festival ofereix des de la discoteca La Daurada i al Vida Club, per on passaran una trentena de discjòqueis al llarg dels tres dies.

El director del Vida , Dani Poveda, ressalta que un cop més l’objectiu és “oferir una experiència” amb un cartell “dissenyat amb molta cura”. En declaracions a l’ACN, Poveda ha assegurat que busquen l’equilibri entre grans artistes internacionals i el talent emergent, de manera que prevalguin els “valors i el sentiment” per davant de la “qualitat comercial”.

La direcció del festival celebra que els abonaments es van exhaurir fa quatre mesos, un “temps rècord”, i confia arribar als 10.000 assistents diaris, “tot i que el recinte podria assumir 25.000 espectadors”. “Sempre hem reivindicat que volem allunyar-nos de les grans aglomeracions”, ha ressaltat.

Amb el Vida plenament consolidat al calendari de festivals i tot just estrenant la novena edició, Poveda ha avançat que ja tenen tancat bona part del cartell del 2024, “un any en què es veuran alguns canvis”. Tot i que ha evitat entrar en detalls, ha apuntat que la previsió és estirar la programació un dia més per completar quatre jornades de concerts i oferir un cartell “espectacular” i “antològic”, que girarà al voltant del concepte Ten Revolution.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid