Música

Crònica

Canet Rock

El Canet Rock triomfa un any més

El festival de música de Canet de Mar ha arribat a la seva novena edició en plena forma. El 17 de gener es va presentar el cartell complet amb la venda de més de 12.000 entrades, gairebé la meitat de l’aforament total. Avui, amb el festival preparat per donar el tret de sortida, s’han penjat els cartells de sold out.

El primer Canet Rock va ser el 1975, però a partir del 1978 no va tornar a celebrar-se fins al 2014, en què van participar Joan Dausà i Els Amics de les Arts, que també han estat presents en aquesta novena edició de la segona etapa, la qual ha obert les seves portes a les 17 hores sota un sol abrasador que més tard diria adeu per finalment tornar a sortir al final del festival. Perquè com sempre s’ha dit, al Canet “veurem sortir el sol.”

A mesura que la gent ha anat entrant, el DJ Enigma donava ambient a la festa amb els seus mashups, mentre els espectadors gaudien dels diferents serveis que oferia el festival, des de foodtrucks a botigues amb marxandatge del Canet Rock, sense oblidar el túnel d’aigua per ajudar a superar la calor. Amb el rellotge marcant les sis de la tarda, Triquell ha donat l’empenta inicial al sarau. El jove cantant del talent show Eufòria ha ofert un concert amb algunes de les cançons del seu nou disc, Entre fluids, i ha sorprès amb una particular versió del hit Enemy d’Imagine Dragons. Cesc Triquell ha passat el testimoni al trio de música electrònica Pupil·les, que han tornat a reivindicar el moviment feminista amb cançons com V de Vagina.

Seguidament, era el torn del grup de rock Pèl de Gall. Els menorquins han tornat a mostrar la seva essència plena d’alegria i energia, contagiant així tot el públic amb els seus divertits temes. Després hi ha hagut una emotiva proposta de matrimoni d’una parella del públic, dalt de l’escenari, abans que saltés el grup sabadellenc 31 FAM. Els sis joves artistes han ofert un repertori de música urbana, començant amb X2 Real i acabant amb el seu èxit Valentina, i entremig també hem pogut gaudir d’un nou tema que han estrenat en aquest Canet Rock. A l’equador del festival, era l’hora de l’home de la casa, Josep Maria Mainat. El productor musical i històric integrant de La Trinca, que és nascut a Canet de Mar, ha cantat amb el seu to humorístic habitual mentre comentava els artistes que actuarien més tard.

D’altra banda, hem pogut gaudir de Joan Dausà, que ha obert el concert amb el seu single Jo mai mai, que complia deu anys. Està previst que actuïn també Stay Homas i Els Amics de les Arts, uns clàssics del festival, la Suu i Els Catarres, que també repeteixen; The Tyets, que debut després del seu hit Coti x coti, Auxili i, finalment, els Búhos, amb qui està previst que els incansables espectadors vegin sortir el sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona