Música

MÚSICA

El Tempo, al barri Vell de Girona, des de demà fins al 6 d’agost

Vint-i-quatre dies de propostes musicals, gastronòmiques, lúdiques i culturals, al passeig Arqueològic

El festival inaugura la seva quinzena edició amb les actuacions de Dolça i Queralt Lahoz

El Festival Tempo de Girona inaugura demà la seva quinzena edició i ho fa amb les actuacions de la discjòquei Dolça (20h00) i la cantant Queralt Lahoz (21h30). Aquestes seran dues de les nombroses propostes musicals, gastronòmiques, lúdiques i culturals gratuïtes que l’esdeveniment oferirà durantvint-i-quatre dies consecutius al Barri Vell. Les activitats tindran lloc del 14 de juliol al 6 d’agost al passeig arqueològic i al programa se li afegeix un únic concert de pagament, el darrer dia del festival i a càrrec de la banda britànica Majesty – Tribute to Queen.

El cartell, amb prop d’un 50% de presència femenina, compta amb diverses actuacions d’artistes consolidats i revelació. En total, hi haurà 26 concerts als vespres, 8 vermuts musicals, 4 discjòqueis, 2 Tempo llibres i un Tempo Comedy, novetat d’aquesta edició. La inclusió social hi torna a tenir cabuda amb la voluntat de donar visibilitat a col·lectius i persones que normalment no tenen protagonisme a la programació d’aquests esdeveniments per fomentar la participació de tothom al món de la música. És per això que s’organitzen concerts en col·laboració, per exemple, amb el Sector Est de Girona.

El festival Tempo es basa en una programació diària farcida de talents de proximitat, artistes ja coneguts i el suport a la creació. Els jardins del Passeig Arqueològic, al Barri Vell, seran a partir de demà l’escenari del Tempo Village. S’hi oferirà música per a tots els gustos amb diferents estils com ara rock, pop, folk pop, rap, urban, rumba, world music, boogie, reggae, flamenc, jazz, deep funk i rhythm and blues, entre d’altres. Els artistes convidats en aquesta 15a edició són Queralt Lahoz, Dolça, Oxigen, Banannabeach Trio, Doble & Hugsound, Meritxell Neddermann, Ismael Berengena, Habla de mí en presente, Tropiko, Dj Joker, Bill N’ Tina, Saphie Wells, Rocío Faks, Suasi, Vanila Sound, Northern Cellos, Últim Elefant, Claqué Jazz Trio, Xarim Aresté, Leila Sound, Maambo! i The Crabtones. A partir de la col·laboració amb la revista Enderrock s’hi sumen les actuacions de Wax & Boogie, Julia Blum i Rombo.

L’horari del Tempo Village serà de les 3 de la tarda a les 11 de la nit de dilluns a dijous. Els divendres, estarà obert al públic a partir de la mateixa hora i fins a dos quarts de dues de la matinada. Els dissabtes, de 13 a les 1:30 hores. I els diumenges, també es posarà en funcionament a la una del migdia per posar el seu punt i final a les onze de la nit.

“Un referent d’estiu”

“Estem de celebració perquè commemorem els nostres 15 anys de trajectòria. Mirem enrere i recordem el 2009, el moment de començar i quan encara no existia una tradició establerta d’escoltar música en viu a Girona. De mica en mica vam poder anar guanyant terreny entre les poques programacions existents fins arribar a l’actualitat, quan podem dir que el Tempo és un referent de l’estiu per a tots els gironins i gironines”, declara Albert Candela, director del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona