Arts escèniques

TEATRE

Un musical de Prat i Coll sobre ‘Evita’ tancarà el Grec

El Grec Festival de Barcelona abaixarà el teló el divendres 28 de juliol amb For Evita. Una astracanada musical. En aquest muntatge, que es podrà veure els dies 27 i 28 al Teatre Grec, el dramaturg i director gironí Jordi Prat i Coll converteix en fe religiosa l’admiració que desperta Evita Perón i que ell mateix descriu com una “missa de celebració”. S’hi podran escoltar des de temes de grans dives com Raffaella Carrà, Núria Feliu, Paloma San Basilio o Whitney Houston fins a peces que va compondre Andrew Lloyd Webber per al seu musical sobre aquesta figura icònica.

Jordi Prat i Coll parteix d’una obra seva, Requiem for Evita, estrenada el 2016, que ara s’ha animat a redimensionar. Gràcies a la bona acollida de públic i crítica d’aquell espectacle, ara el reconegut director i dramaturg gironí suma a l’espectacle músics en directe, un cos de ballarins i el cor Musicals Choir, que compartiran escenari amb quatre dels millors intèrprets de teatre musical a Catalunya: Anna Moliner, Ivan Labanda, Jordi Vidal i Andreu Gallén. Plegats, es reuniran per retre tribut a Evita Perón a través d’una celebració plena de cançons des de la devoció més absoluta. Durant la vetllada es podran sentir des de temes tan cèlebres com No ploris per mi, Argentina, traduïts al català.

A través d’Eva Perón, un dels personatges que va marcar la història recent de l’Argentina i una figura sovint controvertida, la trobada representarà un toc d’alerta a una societat que oblida allò espiritual i s’abraça a uns ídols particulars. For Evita . Una astracanada musical parla també d’una societat distreta amb esbargiments mentre els cercles de poder l’acostumen a dinàmiques banals i populistes molt perilloses.

L’espectacle, una producció del Grec Festival de Barcelona i Bitò, el signa i dirigeix Jordi Prat i Coll, un dels autors que més van impressionar el públic i la crítica en el Grec de l’any passat amb Fàtima, i que en l’edició del 2021 ja havia presentat M’hauríeu de pagar (espectacle guanyador de tres premis de la Crítica). Prat i Coll declara: “Es poden cantar cançons d’Evita, L’home de la Manxa, Jesucrist Superstar, Raffaella Carrà, Violeta Parra i Stephen Sondheim vist per la Feliu en un mateix espectacle i no estar boig? Només si tens fe. Alguns diran que és una xarlotada però els i les perones estan per sobre d’això. Es reuneixen periòdicament per retre tribut a la seva guia espiritual, Evita, i li dediquen una celebració delirant plena de cançons des de la devoció més absoluta. I és que la fe d’aquestes perones no ha parat de créixer i ha aconseguit esdevenir, per tossuderia pròpia, espectacle de culte.”

També una òpera

També al Teatre Grec, avui dissabte s’estrenarà Prisoner of the State, una òpera de nova creació del compositor novaiorquès David Lang. Es tracta d’un muntatge que arriba a l’Estat tres anys més tard del previst per la pandèmia i que és una relectura contemporània i política de Fidelio, de Beethoven. A l’òpera hi participen l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i les veus masculines del Cor Jove de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música, tots sota la direcció de Ludovic Morlot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia