Música

El cicle Notes al Parc tanca la 7a edició amb més de 3.000 espectadors

El cicle de concerts Notes al Parc, que ha tingut lloc entre el 8 de juliol i el 23 d’agost en diferents barris, parcs i places de Girona, ha tancat la setena edició amb més de 3.000 espectadors.

La iniciativa de l’Ajuntament de Girona, coorganitzada per l’Auditori de Girona i La Marfà – Centre de Creació Musical, s’ha consolidat com una de les cites estiuenques de la ciutat i ha portat la música en escenaris descentralitzats, apropant-la a nous públics i fomentant la cultura de proximitat. Quim Ayats, regidor de cultura, ha afirmat que “estem molt contents amb aquesta setena edició de Notes al Parc i amb la bona acollida que novament ha tingut. Aquest cicle referma la nostra aposta per una cultura de proximitat i els 365 dies de l’any, inclosos els mesos d’estiu. La cultura no fa vacances”.

“Notes al Parc” ha omplert l’aforament en nou de les dotze propostes programades, tant de clàssica com de moderna. A més d’esdevenir un altaveu de la creació musical de les comarques gironines, enguany el cicle ha volgut accentuar l’obertura a nous públics i formats. Un exemple és l’espectacle ESTOP, la combinació de música i performance a càrrec de Cor de Teatre, que es va poder veure als carrers de Can Gibert del Pla i que va incloure la participació d’algunes persones integrants de cors i companyies del barri de Santa Eugènia. També cal destacar que, en un estiu especialment calorós com el d’aquest any, la plaça de les Botxes, gràcies a l’ombra dels plàtans centenaris de la Devesa, ha actuat com a refugi climàtic per a un públic cada cop més divers, ja que ha estat la seu dels concerts durant el mes d’agost.

Una programació diversa i de qualitat

Després del recital del destacat pianista ucraïnès Roman Lopatynskyi, gràcies a la reedició de la col·laboració amb la Fundació Lluís Coromina de Banyoles i el Concurs Internacional de Música Maria Canals, i del concert de la parella formada per la soprano Tina Gorina i el pianista Stanislav Angelov, l’edició d’enguany ha finalitzat aquest dimecres 23 d’agost a la plaça de les Botxes amb l’actuació de la jove violoncel·lista gironina Mar Gimferrer i el pianista Marc Piqué, que han mostrat un recorregut per la música des del barroc fins a l’actualitat a la plaça de les Botxes. Aquesta setena edició també ha comptat amb les propostes de clàssica de Duo Enxebre, Mar de Sang i la ja mencionada Jove Orquestra de les Comarques Gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia