Art

Cultura

Fernando Botero, l’escultor i pintor colombià més universal

Caracteritzat per unes figures voluminoses i arrodonides, és l’autor del gat de la rambla del Raval i del cavall de la terminal 2 de l’aeroport

El reconegut artista colombià Fernando Botero Angulo va morir ahir, divendres, dia 15 de setembre, a l’edat de 91 anys, segons van informar diversos mitjans colombians. Nascut l’any 1932 a Medellín (Colòmbia), va començar la seva carrera a la dècada del 1940 com a il·lustrador del diari El Colombiano. De forma autodidàctica i des del seu mateix estudi va iniciar-se primer en la pintura i més tard en l’escultura. Representant escenes costumistes i d’altres d’actualitat política, el seu estil, pròxim a l’expressionisme, es caracteritzava per unes figures inflades i arrodonides tant en pintura com en escultura, i solien dominar els colors foscos, que a vegades contrastava amb d’altres de vius.

El 1948 va fer la seva primera exposició a la seva ciutat natal i uns anys després, a Bogotà, va guanyar un premi que li va donar l’oportunitat de viatjar a Barcelona. Més endavant va moure’s per Itàlia, Mèxic i Nova York, on va viure diversos anys i es va impregnar d’un estil plàstic definit, amb colors clars i delicats. Va ser a partir d’aquí que va començar a assolir certa fama mundial. Va exposar en nombroses ciutats d’Amèrica i Europa, i durant els anys noranta, en moltes de les principals capitals mundials, hi va deixar la seva empremta establint algunes de les seves obres. A Barcelona hi va fer el gat de la rambla del Raval i el cavall de la terminal 2 de l’aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardons

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona