Música

Crònica

música

Ludwig Band, un bon sarau a Vic

El Mercat de Música Viva de Vic tanca amb més de 900 professionals, un 12% més que el 2022

I ara que, amb l’anunci dels concerts en solitari de Guillem Gisbert, sembla clar que Manel, si no han plegat, sí que trigaran a donar senyals de vida, arriba La Ludwig Band, grup destinat a conquerir –i, de pas, rejovenir– l’espai deixat pel quartet barceloní. El “segon millor grup d’Espolla”, la carta, que sembla que els acompanyarà per sempre, amb la qual van presentar-se en societat ara fa cinc anys, van posar l’Atlàntida del dret i del revés en un inflamat concert ahir a la nit al Mercat de Música Viva de Vic amb no pocs moments de comèdia i durant el qual Quim Carandell –amb mitjons i xancletes; va ser un miracle que no s’acabés obrint el cap– va interpel·lar reiteradament el públic osonenc. “Això no és una cosa unidireccional en què nosaltres us vomitem a la cara i vosaltres no us feu responsables de res”, va dir poc després de començar el concert, bona part del qual se’l va passar escarxofat a les butaques de l’Atlàntida, sobre les quals també va grimpar (“algun dia ens farem mal, aquí”) i demanant als espectadors – també “els de dalt”, premsa i professionals– que aixequessin el cul de la cadira.

Amb els sis músics de la banda –la meitat dels quals amb pantalons curts de xandall– inqüestionablement entregats, La Ludwig Band, que, segons va dir Carandell, havia acceptat la invitació de tocar al Mercat “només per poder anar després a la Jazz Cava”, va presentar un tema inèdit que, el 20 d’octubre, formarà part del seu nou disc, Gràcies per venir, i va confirmar la petjada que han deixat cançons com S’ha mort l’home més vell d’Espolla, amb la qual es van acomiadar, o temes publicats enguany i que s’inclouran també en el nou disc com ara El meu amor se n’ha anat de vacances o Manela, no vull currar per vostè (“Dius que segueixes soltera, però al poble tothom ho sap, que et veus amb un de Figueres, regidor del PDeCAT”).

Amb el concert de La Ludwig Band, el Mercat de Música Viva de Vic va tancar la seva programació professional, tot i que, a Plaça, encara hi actuava Mazoni i, al Sucre, estava previst que ho fessin The Tyets. En un balanç fet públic avui al matí, Marc Lloret, director artístic de la fira, ha xifrat en més de 900 professionals de la indústria de la música –un 12% més que l’any passat– els que han passat aquests dies per Vic. Lloret ha destacat l’ambient “optimista i positiu” que ha imperat així com haver aconseguit que, en uns temps en què sembla que prevalgui el single, vint-i-sis artistes hagin presentat a Vic disc o projecte nou. Els de Clara Peya, Gramophone Allstars Big Band, Marco Mezquida, Paula Valls i Marc Parrot han estat alguns dels més destacats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia