Arts escèniques

TEATRE

Una fòbia secreta a les olives guanya el Quim Masó

Aina Tur ha tret oli de les seves Sis hectàrees d’oliveres, que havia presentat a l’XI Torneig de Dramatúrgia, el 2021. Aquesta obra és la guanyadora de la 17a edició del Premi Quim Masó. Tur, autora i directora, tindrà Nao Albet i Anna Alarcón com a protagonistes d’una producció que ja estava programada al Heartbreak Hotel des que la sala es va presentar i que ja constava com a coproducció del Grec. I és que, des d’aquesta edició, el premi a la producció torna a sumar la implicació del festival d’estiu de Barcelona. Sis hectàrees d’oliveres exposa la conversa íntima entre dos cosins en què ella li confessa en l’olivera familiar per què té fòbia a les olives, des de petita.

La peça també es podrà veure al Teatre de Salt en el festival de l’edició vinent. El veredicte del jurat ha coincidit amb la presentació d’Els ossos de l’irlandès, un text de Víctor Borràs, amb producció de Teatre Nu, que s’estrena aquest divendres a Salt i que, posteriorment, farà una temporada al Teatre Akadèmia. Com deien en la presentació d’aquest muntatge, Teatre Nu ha patit una reducció en la seva assignació, que es va quedar en 20.000 euros perquè el TNC es va desentendre de programar l’obra guanyadora (i coproduir-lo en l’edició del 2023), com feia d’ençà d’unes quantes edicions. La baixa s’ha resolt enguany amb la reincorporació del Grec, que ha permès apujar l’aportació fins als 40.000 euros.

El premi Quim Masó és dels pocs que premien el projecte per a la producció i l’exhibició de muntatges de text en llengua catalana, juntament amb altres com ara el premi Adrià Gual per a projectes d’alumnes de l’Institut del Teatre i el DespertaLab, que convoquen conjuntament fins ara la Nau Ivanow i la Sala Atrium. L’Institut del Teatre també concedeix un premi a la producció de dansa, i els festivals de dansa d’arrel enguany han convocat la cinquena edició del premi Delfí Colomé (amb una dotació de 26.000 euros), en què es promou la revitalització de la dansa tradicional.

Dels 19 projectes presentats aquest any, el jurat n’ha destacat dos com a finalistes: Un turista se suïcida, de Sílvia Navarro, i El monstre, de Josep Maria Miró. Per escollir el premiat s’ha tingut en compte l’interès artístic, així com la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat. Al llarg dels últims 16 anys, el Quim Masó s’ha consolidat com una plataforma de projecció de noms com ara Pau Carrió, Albert Arribas i La Conquesta del Pol Sud. Des de la seva creació, s’han presentat uns 300 projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona