Llibres

Salman Rushdie inaugurarà demà al CCCB la 12a edició del festival Kosmopolis

La festa de la literatura amplificada Kosmopolis, una de les diverses joies de la programació del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), aquest any –entre demà i diumenge 29 d’octubre– arriba a la 12a edició.

La inauguració, demà a les 19.30 h, anirà a càrrec de l’escriptor britànic Salman Rushdie –que va ser apunyalat el 12 d’agost passat– i l’escriptora i presidenta del PEN anglès, Lisa Appignanesi, amb La victòria de la paraula. Una hora i mitja abans serà el torn de l’escriptora i cineasta de Zimbàbue Tsitsi Dangarembga i el periodista David Guzmán, que conversaran a Escriure, transformar el món.

Aquesta edició aplega 97 autors –23 dels quals són internacionals– i 40 activitats, amb escriptors consagrats i també noves veus que debatran sobre com el mar continua sent una font d’inspiració i sobre la llibertat d’expressió. Entre els noms més destacats hi haurà Jarvis Cocker, Virgine Despentes, Enrique Vila-Matas, Jeanette Winterson, Eva Baltasar, Carme Riera, Philippe Sands, Manuel Forcano i Rodrigo Fresán.

Es dedicarà un monogràfic a la literatura i el pensament del Marroc contemporani amb l’objectiu d’obrir una finestra cap a un veí desconegut i sovint malinterpretat. Els ponents seran Mahi Binebine, Chadia Arab, Hicham Houdaifa, Yasmina Naji i Kenza Sefrioui.

Com en altres edicions hi haurà el campionat europeu de Poetry Slam i els Diàlegs K, en què participaran, a més d’autors ja citats, Deborah Levy, Sara Mesa, Alana S. Portero, Eider Rodríguez i Gemma Ruiz. També hi haurà espectacles en format de performance com Abans que caigui la nit, de Gaston Core, basat en la Ilíada, una caminada poètica pel Besós amb Marc Caellas, una òpera silenciosa de Joana Moll que es farà a la Rambla i una instal·lació dedicada a l’escriptora gironina Aurora Bertrana.

A Insularitats, la periodista i novel·lista Llucia Ramis parlarà amb altres dos autors mallorquins, Sebastià Perelló i Sebastià Alzamora.

Amb ulls de sal. Poesia i música en tres moviments, amb Anna Ferrer, Clara Fiol, Niño de Elche, Nil Ciuró i Mireia Calafell serà l’acte de cloenda del festival. La proposta oferirà veus de diversos poetes catalans que es trobaran per oferir tres actes, tres moviments i tres maneres independents per mostrar els versos que han dut el mar a un poemari.

El programa complet es pot consultar en el web



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia