Música

PROMOCIÓ CULTURAL

Torna el cicle 78 RPM per al foment de la música a les biblioteques

El projecte, impulsat pel servei de Biblioteques de la Diputació , programa vint-i-quatre activitats entre novembre de 2023 i juny de 2024

Sis biblioteques de les comarques gironines participen en la iniciativa: Calonge, Castelló d’Empúries, Palamós, Puigcerdà, Ripoll i Sant Feliu de Guíxols

El servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una nova edició del cicle 78 RPM per fomentar la música a les biblioteques de les comarques gironines. El cicle ofereix diferents activitats, com ara sessions de LP, òpera per a tothom, música i cinema, història de les bandes sonores, poemes musicats, música d’arrel tradicional i música per a infants, entre d’altres.Un total de vint-i-quatre activitats es faran a sis biblioteques de les comarques gironines entre novembre de 2023 i juny de 2024. Hi participen artistes com Marc Clos (Love of Lesbian), Sergi Carbonell (Txarango), Mariona Escoda, Cesk Feixas i Roc Casagran, entre d’altres.

El projecte 78 RPM va néixer després de detectar un descens continuat de la demanda de CD a les diferents biblioteques a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris. Per això, es va iniciar un replantejament de les àrees de música partint de la idea que la presència de la música a les biblioteques no pot anar lligada a la vigència d’un format concret.

Novament i per continuar garantint que la música, independentment del format, tingui un lloc als equipaments, el projecte aposta per tres línies de treball: els fons (amb una anàlisi de les col·leccions, per fer visibles els artistes locals o emergents, tot apostant per la convivència dels suports), els espais (amb el foment de zones d’escolta ben equipades i sales per a activitats de caràcter formatiu i pedagògic) i la creació d’una xarxa d’activitats en biblioteques d’arreu de les comarques gironines, tenint en compte els talents locals i la descoberta de nous estils musicals.

Des d’aquest dissabte, 18 de novembre, s’han programat vint-i-quatre d’activitats a sis biblioteques: Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols, Biblioteca Municipal Pere Carner de Calonge, Biblioteca Lluís Barcelona i Bou de Palamós, Biblioteca Ramon Bordas i Estragués de Castelló d’Empúries, Biblioteca Lambert Mata de Ripoll i Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA