Música

Girona

Christina Rosenvinge, Sara Baras i Núria Rial, a l’Auditori

La ballarina i coreògrafa Sara Baras, la soprano Núria Rial, les violinistes Isabelle Faust i Amandine Beyer, les cantants Christina Rosenvinge, Meritxell Neddermann, Valeria Castro, Celeste Alías, Mireia Feliu –en un homenatge a la seva tieta, Núria Feliu, amb la Cobla Ciutat de Girona– i Maria Jaume; la pianista i compositora Laura Andrés i, en el marc del Black Music Festival, les vocalistes nord-americanes Catherines Russell i Dee Dee Bridgewater –amb el Girona Jazz Project– són algunes de les artistes femenines que actuaran a la nova temporada de l’Auditori de Girona, que inclou una trentena de concerts. El tenor mexicà Javier Camarena oferirà el concert inaugural, el 14 de gener, en un recital amb el pianista Ángel Rodríguez que serà el seu debut a l’Auditori de Girona, i Paco Ibáñez, que dilluns va fer 89 anys, tancarà la programació el 7 de juny, amb un quartet que inclou la guitarra del seu fidel Mario Mas.

Playmodes: el convidat

L’estudi d’investigació audiovisual Playmodes serà l’artista convidat de la nova programació, com ho van ser abans l’escriptor Narcís Comadira i la ballarina Sol Picó. Ara, després de la paraula i el gest, s’ha apostat per “la llum” de Playmodes, amb seu a la Pera, per “provocar el diàleg i la contaminació de l’ànima musical de l’ànima musical de l’Auditori amb altres expressions artístiques”. La col·laboració amb Playmodes es traduirà en la instal·lació lumínica i sonora Signes, que estarà al vestíbul de l’Auditori del 14 de gener al 10 de març; l’actuació multimèdia en directe Forms, que Playmodes i el Quartet Brossa presentaran el 25 de maig a la Nit d’avantguardes sonores, en la qual Xavi Lloses mostrarà els seus Estornells, i el taller pedagògic Sonògraf, a càrrec de David Sarsanedas (Fireluche).

La programació de l’ Auditori també inclourà l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya; Mazoni, dins del Neu!; el pianista Marco Mezquida, amb el seu Tornado; la GIO Symphonia (La creació del món), el cor Grans Veus, l’Orquestra de Girona (The Lark Ascending), Triquell, l’Orquestra del Liceu (Quadres d’una exposició), la Simfònica del Vallès i els cors de Girona (La Passió segons Sant Joan), el senegalès Faada Freddy (Girona a Cappella) i tres propostes familiars: Tyets, Reggae per Xics i Madame Lumière.

Pel que fa a La Marfà, el centre de creació musical ofereix un ampli ventall d’activitats de formació, que inclourà el cicle Fondejar en la música, amb xerrades de Carles Viarnès, Núria Andorrà i Xavi Lloses, i les Sessions LP, en què Aleix Turón (Cala Vento) comentarà el Bon dia, d’Els Pets; Koko Jean Davis, At last! d’Etta James, i Adrià Cortadellas (Fetus), If I should fall..., de The Pogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona