Música

El Black Music s’amplia a gairebé dos mesos

Giacomo Turra & The Funky Minutes, Errol Linton i The Gramophone Allstars Big Band s’afegeixen al cartell del festival, que ja ha anunciat una quinzena de noms de la seva 22a edició

En plena setmana del Black Friday, el Black Music Festival ha avançat una desena de noms més de la seva programació del 2024 i, en total, ja són una quinzena els artistes que s’han anunciat i que, molt probablement, formen ja el gruix de la propera edició, a l’espera només que es presentin les activitats gratuïtes. De fet, una de les principals novetats de la 22a edició del festival és el seu calendari, que s’amplia a gairebé dos mesos, del 8 de febrer al 23 de març, quan tradicionalment el Black Music havia concentrat les seves activitats en el mes de març.

Avui s’han sumat oficialment al cartell del festival les cantants nord-americanes Dee Dee Bridgewater i Catherine Russell, que ja es van anunciar dimarts com a part de la programació d’hivern-primavera de l’Auditori de Girona. Dee Dee Bridgewater, guanyadora de dos Grammy al millor àlbum de jazz vocal (1998, 2011), reprendrà el projecte Dee Dee’s Feathers, que va gravar el 2015 amb el trompetista Irvin Mayfield i la New Orleans Jazz Orchestra, acompanyada el 9 de març per la Girona Jazz Project Big Band. Catherine Russell , prestigiosa cantant de blues-jazz que ha col·laborat amb Cindy Lauper o David Bowie, presentarà el 8 de març a Girona un repertori que combina cançons pròpies amb clàssics del cançoner americà i del rhythm’n’blues.

El Black Music Festival 2024 també rebrà Giacomo Turra & The Funky Minutes (La Mirona, 24 de febrer), el projecte liderat pel jove guitarrista italià que ha revolucionat les xarxes socials gràcies a les seves versions de grans temes funk i les seves habilitats d’improvisació. També s’ha programat el cantautor i virtuós de l’harmònica Errol Linton, que ha estat més de 30 anys omplint de blues els carrers i el metro de Londres i ara presenta les seves cançons a festivals com el Black Music Festival, on actuarà el 23 de febrer al Centre Cívic de Sant Narcís. Aquest concert anirà precedit de l’actuació de la barcelonina Namina en formació de sextet, que presentarà LA10, un concert que vol retre homenatge als ancestres.

Pel festival també hi passaran The Gramophone Allstars Big Band per presentar el seu nou disc, Call Your Friends, el 9 de febrer a La Mirona. El mateix dia també hi actuaran The Big Easy’ Crew, un col·lectiu de músics establerts a Barcelona que recreen un viatge per la gran varietat d’estils que tenen el seu origen a New Orleans.

Altres concerts anunciats són els del duet madrileny de rock Kamikaze Helmets i l’experimentada banda gallega The Soul Jacket, que actuaran el 16 de març a la pista del CREC de Sant Daniel, i el grup saragossà de rock The Kleejoss Band, que tocarà el 18 de febrer al centre polivalent La Torrentera d’Aiguaviva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona