Arts escèniques

DANSA

Tarragona esdevindrà un mercat de dansa per a Catalunya

Hi haurà primera edició de l’Especial de Dansa a Tarragona, el 19 de març vinent. Després del projecte pilot del 2022, diversos espais de la ciutat de Tarragona tornaran a ser el mercat estratègic de dansa a Catalunya. L’Especial de Dansa posa en contacte companyies i professionals del sector. Des que el Sismògraf, d’Olot va renunciar a ser festival estratègic adreçat a la dansa el 2021, la Generalitat busca municipis de fora de Barcelona (els festivals estratègics es traslladen, habitualment, fora de la capital per mirar de descentralitzar la cultura) que vulguin liderar aquest mercat.

També el novembre del 2022, Viladecans va realitzar un Especial Espai de Dansa en què van intervenir 22 companyies (12 van actuar en directe a l’Atrium de Viladecans, 10 es podien veure a través d’un web) a partir d’una selecció feta per una comissió d’experts. Per a les associacions de dansa (tant de companyies com de professionals) el model de veure fragments possibilita conèixer una diversitat d’estils als programadors de dansa que fer un festival amb obres senceres.El sector va proposar que fos l’Atrium perquè ja desenvolupava un cartell similar al mes de maig per a les companyies d’arts de carrer i ja tenien un notable èxit.L’Especial Dansa a Tarragona serà biennal i neix amb la voluntat d’esdevenir l’espai de referència per reforçar el mercat intern de la dansa i reactivar-lo, impulsant la distribució territorial d’aquesta disciplina, i connectant a tècnics i tècniques municipals i programadors i programadores d’arts escèniques del país amb els professionals que formen part de l’ecosistema.El Teatre Tarragona, el Teatre Metropol, així com altres indrets per determinar seran els escenaris d’aquesta primera edició adreçada exclusivament a professionals de la dansa, i on s’exhibiran peces d’artistes i companyies catalanes que seran posades en context per les persones responsables de la contractació de cada espectacle. Així mateix, també es podran veure càpsules audiovisuals amb una selecció de propostes amb potencial per a la seva exhibició i s’oferiran diverses oportunitats per fomentar les converses i el networking.

El període d’inscripció de les companyies comença demà i s’allargarà fins al 26 de gener al migdia, a través del web especialdansa.tarragona.cat . La selecció de les propostes artístiques la durà a terme un jurat, integrat majoritàriament per professionals del sector de la dansa a Catalunya, que vetllarà per fer una tria basada en la qualitat dels espectacles i la seva idoneïtat per a ser reproduïts en els espais escènics catalans, respectant criteris de paritat, de sostenibilitat, d’equilibri entre els gèneres artístics i de promoció de talents emergents.Especial Dansa, que per part del Departament de Cultura es duu a terme a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, se suma a les accions de foment del mercat de la dansa que l’any vinent comptarà també amb una nova plataforma adreçada a la internacionalització del sector. Ambdues iniciatives volen impulsar el mercat nacional i internacional de la dansa, creant les condicions necessàries i els escenaris propicis per fomentar l’estratègia de mercat del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid