Patrimoni

CULTURA

El Museu Obert de Lloret va fer rècord de visitants i ingressos el 2023

Els equipaments del Museu Obert de Lloret (MOLL) van tenir 147.514 visitants el 2023, la millor xifra en tota la seva història. L’increment respecte de l’any anterior va ser d’un 8 %. Això va permetre que el MOLL també aconseguís un rècord d’ingressos de 501.528,53 euros, un 21% més que el 2022. “En referència als ingressos i els visitants, s’ha fet un rècord històric des que el MOLL està funcionant”, va destacar Anna Fuentes, directora de patrimoni cultural. Segons Fuentes, aquest increment “demostra” l’atractiu del MOLL per als visitants de Lloret de Mar i el situa com una “eina clau” per a la desestacionalització turística. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Marina Nicolàs, assegura que aquestes dades són “excepcionals”. “Els visitants que té Lloret se sorprenen del magnífic patrimoni cultural que té la ciutat”, va destacar.

Per equipaments, l’espai estrella del MOLL van ser un any més els Jardins de Santa Clotilde, que van batre el rècord d’assistència històric de tots els equipaments patrimonials de Lloret amb 118.327 visitants i uns ingressos de 455.082,53€. En el rànquing el segueixen el Museu del Mar, amb 12.691 visites i uns ingressos de 23.147 euros, i el Castell de Sant Joan, amb 9.498 visitants i uns ingressos de 16.161 euros.

La regidora conclou que el consistori està “molt satisfet” amb aquests indicadors. “Any rere any es demostra que la cultura i el patrimoni cultural continuen atraient milers de visitants als nostres equipaments i ens demostra que la cultura és una opció més que viable de creixement i consolidació de Lloret més enllà del sol i la platja”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona