Patrimoni

CULTURA

Les visites a la Casa Vicens Gaudí superen en un 58% les de l’any passat

Més de 200.000 persones, en concret 200.05 i de més de 100 nacionalitats van visitar la Casa Vicens Gaudí l’any 2023, segons indiquen els responsables de l’equipament cultural i recull l’ACN. La xifra, afirma la mateixa font, supera en un 58% l’assolida en l’exercici anterior. Si es pren com a referència el 2019, l’any abans de la pandèmia, l’augment de visitants a la primera casa projectada per l’arquitecte modernista Antoni Gaudí ha estat del 22%. Per als gestors de l’equipament, ubicat al districte de Gràcia, les xifres certifiquen el procés de consolidació de Casa Vicens com “un dels equipaments museístics de referència” a Barcelona. D’altra banda, l’assistència a les visites guiades ha pujat un 125%. Aquesta modalitat ha incorporat com a novetat l’opció diària en xinès.

Pel que fa a l’assistència de públic local a l’equipament de la Vila de Gràcia, el percentatge del 2023 va ser del 16% del total, “similar” al de l’any anterior. Hi ha també un percentatge destacat de visitants de la resta de l’Estat. Entre els estrangers, predominen els italians, els francesos, els nord-americans i els britànics. A banda, el director de Casa Vicens, Emili Masferrer, opina que el 2024 serà “un any decisiu” per al mercat asiàtic, en línia amb d’altres com l’europeu o el nord-americà “que han assolit una bona recuperació el 2023”.

Casa Vicens es la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005, és la casa manifest on un jove Gaudí, que encara no arribava als trenta anys, va assentar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Situada al barri de Gràcia de Barcelona, va obrir les portes al públic al novembre del 2017 després de tres anys de restauració i rehabilitació. La rehabilitació ha estat premiada i finalista en diversos premis d’arquitectura d’arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid