Cinema

cinema

‘La sociedad de la nieve’ és nominada a dos premis Oscar

‘Oppenheimer’ surt com a favorita a l’edició del 2024 amb 13 nominacions, seguida de ‘Pobres criaturas’

La coproducció catalana ‘Robot dreams’ és finalista a millor llargmetratge animat

La sociedad de la nieve, de J.A. Bayona, ha estat nominada als Oscar al millor film internacional i millor maquillatge i perruqueria. Dos dels tres nominats en aquesta última categoria, David Martí i Montse Ribé, ja van guanyar l’estatueta per El laberinto del fauno (2006). A La sociedad de la nieve fan equip amb Ana López-Puigcerver. La coproducció catalana Robot dreams, dirigida per Pablo Berger, ha aconseguit també una nominació, en aquest cas a la categoria de millor llargmetratge animat. L’Acadèmia de Hollywood ha anunciat avui els nominats als Oscar del 2024, que tenen com a principals favorits Oppenheimer, amb 13 nominacions; Pobres criaturas, amb 11; Los asesinos de la luna (10) i Barbie (8).

La pel·lícula de J.A. Bayona es basa en el llibre homònim de Pablo Vierci i recrea la història de supervivència extrema que van viure els passatges d’un avió uruguaià que es va estavellar el 1972 en una zona remota dels Andes, a 4.000 metres d’alçada. La pel·lícula està rodada en castellà amb actors uruguaians, encapçalats per Enzo Vogrincic, Simón Hempe i Matías Recalt.

Feia molts anys que no es nominava una producció catalana. Chico & Rita, coproduïda per Estudio Mariscal, va estar nominada a millor llargmetratge animat. El 2003, Balseros va ser finalista a millor llargmetratge documental. Aquest any ho ha aconseguit Robot dreams. La sociedad de la nieve té el director i una part important de l’equip creatiu catalans, però l’ha finançat Netflix, i als premis Gaudí només pot optar a la categoria de millor producció europea.

El duel sobre el qual s’especulava entre Barbie i Oppenheimer, que es van estrenar alhora i van arrasar a la taquilla de l’estiu passat, ha quedat diluït en anunciar-se les nominacions. Oppenheimer, de Christopher Nolan, surt com a clara favorita als Oscar 2024, que es lliuraran el 9 de març, en aconseguir 13 nominacions. És finalista a les categories de pel·lícula, direcció, guió adaptat, actor principal (Cillian Murphy), actriu i actor secundaris (Emily Blunt i Robert Downey Jr.)... Pobres criaturas, segurament la proposta més original i creativa de les finalistes, que ja va guanyar la Mostra de Venècia, ha aconseguit 11 nominacions, entre les quals hi ha les de pel·lícula, direcció (Yorgos Lanthimos) i actriu principal (una immensa Emma Stone).

Martin Scorsese, als seus 81 anys, ha aconseguit una vegada més fer-se un lloc entre els favorits amb les deu nominacions per Los asesinos de la luna. Barbie opta igualment a diverses categories importants, tot i que sorprèn que Ryan Gosling hagi estat nominat i Margot Robbie (Barbie) no. És finalista en vuit categories, seguida per Maestro, el film biogràfic sobre Leonard Bernstein dirigit i protagonitzat per Bradley Cooper, nominat a set Oscar.

La producció francesa Anatomía de una caída, de Justine Triet, va guanyar la Palma d’Or de Canes i ha estat una de les sorpreses dels Oscar, amb cinc nominacions, tot i ser parlada en francès. També han aconseguit cinc nominacions Los que se quedan, American fiction i La zona de interés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ