Música

MÚSICA

Premis Enderrock d’Honor per a Sisa i Comelade i el nou 440 d’Honor per a Ros Marbà

Els guardons, que han ampliat les seves categories fins a 35, es lliuraran el 14 de març a l’Auditori de Girona, però prèviament hi haurà dos actes més, a l’Antiga Fàbrica Damm i a la Mercè de Girona

Els Premis Enderrock 2024, 26ns Premis de la Música Catalana, lliuraran el gruix dels seus guardons el dijous 14 de març a l’Auditori de Girona, però aquesta no serà l’única data d’aquesta edició, presentada aquest matí a l’Ajuntament de Girona pel director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau. Els Premis Enderrock d’Honor seran per a Sisa i Pascal Comelade –en el 50è aniversari de la gravació, no la publicació, de Qualsevol nit pot sortir el sol i Fluence, respectivament– i el nou Premi 440 d’Honor per a Antoni Ros Marbà. També es lliurarà el Premi 440 a la Trajectòria al contrabaixista Horacio Fumero i el Premi 440 al millor compositor a Joan Magrané. A més, el Premi Joan Trayter serà per al jove músic i productor lleidatà Pep Saula, membre de Sexenni.

En aquesta 26a edició, els Enderrock han ampliat el nombre de categories, fins arribar a 35 premis diferents, una part dels quals, concretament els 440 de clàssica i jazz i els Xesco Boix de públic familiar, es lliuraran el dijous 7 de març en un acte al Centre Cultural La Mercè de Girona (12 h).

A més, per primera vegada els Enderrock anunciaran els tres finalistes de les 15 categories de votació popular de pop-rock, cançó d’autor, músiques urbanes, folk, clàssica, jazz i públic familiar en una festa que tindrà lloc el dimecres 14 de febrer a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona (19 h). L’acte serà conduït per la presentadora i cantant Genna i el periodista i músic Marc Bala i hi actuaran Ayryn, Flashy Ice Cream, Lau Gibert i Ven’nus.

Pel que fa a la gala central dels Enderrock, el 14 de març a l’Auditori de Girona (21 h), serà presentada per Andreu Juanola i Alba Riera, i inclourà les actuacions, la majoria amb temes nous estrenats aquella nit en directe, de Figa Flawas, Galgo Lento, Ginestà, Guillem Gisbert, Llum, La Ludwig Band, Mama Dousha, Marc Parrot, La Maria, Marala i Zoo, El Pony Pisador i Sexenni. El cartell d’aquesta 26a edició dels Premis Enderrock ha estat dissenyat per la garrotxina Nirvana Jiménez.

Els més nominats

Gendrau, acompanyat a l’acte d’avui per representants de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, ha fet la lectura públic dels 10 grups i solistes que han quedat seleccionats a cada categoria després de la primera volta de la votació popular dels Premis Enderrock 2024 . The Tyets encapçala el rànquing dels més nominats, amb 6 nominacions, seguits de Mushka, amb 5, i Figa Flawas, Maria Hein i Miki Núñez, amb quatre. Amb tres nominacions, hi ha Julieta, La Ludwig Band, La Maria, Paula Valls, Stay Homas, Triquell i Zoo. Avui s’obre la segona volta de la votació popular, que es tancarà l’11 de febrer, i la tercera i definitiva volta tindrà lloc entre el 14 i el 25 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid