Música

música

Strenes tindrà dos escenaris nous, a la plaça Independència i el Palau de Fires, i una edició ‘urbana’ gironina

El festival gironí, que celebrarà la 12a edició del 5 d’abril al 5 de maig amb 44 concerts, tindrà una cançó oficial que sorgirà d’un projecte educatiu amb vuit instituts de la ciutat

D’abril a maig Girona es convertirà, un any més, en escenari del moment vibrant que viu la música del país. Strenes celebrarà la dotzena edició, consolidat com “el gran festival de les estrenes musicals de Catalunya”, amb una programació d’un total de 44 concerts, un 35% dels quals gratuïts. Del 5 d’abril al 5 de maig a Girona hi actuaran artistes populars i consolidats com Oques Grasses, Guillem Gisbert, The Tyets, Julieta, Els Amics de les Arts, Figa Flawas, Gossos o Russian Red, combinades també amb una aposta ferma per l’escena emergent. D’aquesta manera, un cinquanta per cent de la programació està destinada a propostes com les que oferiran artistes com Mama Dousha, Maria Hein, Jim, Roger Padrós o Cloe.

La cançó del festival

Entre les novetats d’aquesta edició, destaca un projecte sense precedents: la creació d’una cançó inèdita a través d’un projecte educatiu que involucra vuit instituts de la ciutat de Girona, cinc artistes consolidats –que orientaran els alumnes dels centres en l’escriptura de cançons–, un jurat que triarà la millor lletra de cançó presentada pels alumnes i HugSound, un dels productors del moment, que serà el responsable de crear la música i la melodia. La cançó resultant es podrà escoltar per primera vegada el Dia de la Música, el 21 de juny, i es difondrà a totes les plataformes digitals.

Strenes Urbana i KLK

Així mateix, l’Strenes Urbana, passarà a tenir dues dates i dues seus. A la tardor, a Barcelona. L’altra, el 20 d’abril a l’exterior de l’Estació Jove de Girona, on a més d’actuacions del gènere, s’hi celebrarà la cinquena edició del concurs itinerant de nous talents de la música urbana en català KLK (pronunciat keloké), dirigit pel músic Pau Guillamet, conegut com Guillamino. Seran 6 hores de música en directe (16 a 22 h) que acabaran amb l’actuació de Flashy Ice Cream.

Dos escenaris nous

També destaca l’estrena de dos escenaris nous: El Palau Firal, un espai per a 7.000 persones, i la recuperació de la plaça de la Independència, on s’ubicarà un escenari que donarà veu als artistes més o menys emergents del país: Paula Valls, Pelat i Pelut, Juls, Roger Padrós i Maria Hein.

Talent Gironí

La secció-concurs Talent Gironí, de nou apadrinada per la Fundació Valvi, estarà molt centrada en la nova escena del pop urbà, amb la participació de Classe B, Jost Jou, Fortuu i Juls, autora de Tant de bo no t’hagués conegut, la cançó en català més escoltada a Tik Tok el desembre passat, que va escriure durant una classe d’història d’Espanya al seu institut, poc després que l’hagués visitat Suu per parlar sobre la composició de cançons, a l’edició anterior del projecte pedagògic de Strenes.

El pressupost

Strenes té un pressupost d’uns 550.000 euros, un 32% del qual es finança amb les aportacions de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat; un 58% s’espera finançar a través de la venda d’entrades, i el 10% restant prové dels patrocinadors privats: Estrella Damm, Hipra i la Fundació Valvi.

Entrades exhaurides

Strenes ha posat a la venda un total de 26.300 entrades. Ja s’han exhaurit les entrades dels concerts que oferiran Guillem Gisbert, The Tyets i La Ludwig Band a les escales de la catedral per al Gossos a l’Auditori de Girona, i en queden molt poques per al d’Oques Grasses al Palau de Fires, Blaumut a les escales de la catedral i Figa Flawas a La Mirona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA