Música

música

Marlena, Maria Jaume, Clara Peya i Jim completen el cartell més femení de l’Ítaca

El festival inclourà 18 actuacions a sis municipis empordanesos, del 30 de març al 7 de juliol

Marlena, Maria Jaume, Clara Peya i Jim completen el cartell de la dotzena edició del festival Ítaca, que s’ha presentat aquest matí a Gualta. El festival inclourà un total de 18 actuacions, del 30 de març al 7 de juliol, a sis municipis empordanesos –l’Escala, Gualta, Corçà, la Pera, l’Estartit i Calella de Palafrugell–, i presenta el cartell “més femení i popular” de la seva història: gairebé dos terços de les propostes programades estan protagonitzades per dones. Els quatre noms anunciats avui se sumen als ja anunciats Arde Bogotá, Sílvia Pérez Cruz, The Tyets, Julieta, Mushka, Cala Vento, Triquell, La Ludwig Band, Les Que Faltaband, Classe B, DJ Trapella i –per partida doble– DJ Ryna. A part de la programació musical, el festival mostrarà la peça d’art lumínic i tecnològic Geometrics x200: una al·legoria lluminosa i una tridimensional coreografia de dos-cents drons al ritme de la música i els efectes sonors, formant figures de fins a cent metres d’amplada i visibles a un quilòmetre de distància, a càrrec de Flock Drone Art, com a gran culminació de l’Ítaca Sant Joan.

El ‘Cavall de Troia’

A tot això s’hi suma la simbologia de l’icònic Cavall de Troia, escultura dinàmica de gran format –més de quatre metres d’alçada–, creada pel col·lectiu La Llata, format per Martí Batlle, Esteve Subirah i Joan Vinyes, artistes plàstics del Baix Ter, que farà el seu debut mundial de la mà de l’Ítaca, Cultura i Acció per tal de portar cultura arreu dels racons de l’Empordà. Avui, el cavall ha galopat per primera vegada per arribar a l’acte de presentació de la totalitat del cartell de l’Ítaca 2024. Igual que la mítica figura que va servir a Ulisses per introduir-se d’amagat a Troia, la versió empordanesa del Cavall de Troia està concebuda com un espai escènic on passaran coses i transportarà cultura i festa. Per això, aquest nou cavall s’ha construït sobre rodes, perquè sigui mòbil, amb la intenció de dinamitzar esdeveniments a diferents espais.

La programació

El festival s’obrirà en plena Setmana Santa, el dissabte 30 de març, amb un concert gratuït a l’Escala en què actuaran, a la platja de Riells, Triquell, Les Que Faltaband i DJ Ryna, a partir de les 21.30 h.

El dissabte 8 de juny, la cantant mallorquina Maria Jaume actuarà per primer cop a l’Ítaca, amb un concert a l’església de Gualta (22 h, 15 euros).

El dissabte 15 de juny, Jim actuarà a l’aparcament del Firal de Corçà, amb “col·laboracions eufòriques” (21 h, 15 euros).

L’Ítaca Sant Joan començarà el dissabte 22 de juny a l’Estartit amb Arde Bogotá, Cala Vento, La Ludwig Band, DJ Ryna i, com a nova incorporació, Marlena (20 h, 28 euros).

La nit de la revetlla tindrà com a protagonistes a l’Estartit, el diumenge 23 de juny, The Tyets, Julieta, Mushka, Classe B i Dj Trapella (20 h, 23 euros).

Clara Peya presentarà Corsé el dissabte 29 de juny a la plaça Catalunya de la Pera (22 h, 18 euros).

I el diumenge 7 de juliol, Sílvia Pérez Cruz actuarà l’escenari de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, que hauran tingut lloc la nit abans, per presentar al seu poble Toda la vida, un día, com a cloenda del festival Ítaca (21.30 h, de 28 a 35 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona