Llibres

BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

La Diada de Sant Jordi s’ha encetat a Blanes amb la primera edició d’un Esmorzar Literari que ha servit per començar de la manera més festiva possible una jornada tan especial com la d’avui. L’han organitzat l’Ajuntament de Blanes a través de l’Arxiu Municipal, de manera conjunta amb Pastisseria Marina, i comptant amb el suport de l’Associació de Veïns de La Plantera.

Ha estat precisament en aquest barri on s’ubica el popular establiment de dolços i productes de fleca on s’ha allotjat l’esdeveniment. Més concretament, a la rambla central del barri, a l’Avinguda Catalunya. A partir de les nou del matí, i durant aproximadament una hora, els participants han compartit una agradable estona amb l’estimació per la literatura com a eix central i nexe comú.

Participació d’escriptors locals

L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat dels regidor de Cultura, Jordi Calvet, així com per Xavi Marina, de la Pastisseria Marina, i Paco Gallego, president de l’Associació de Veïns de La Plantera. La idea d’organitzar l’Esmorzar Literari la va tenir Xavi Marina l’any passat, quan va organitzar una versió més reduïda a l’entrada del seu establiment. Llavors ja va ser un èxit, i durant la trobada va sorgir el compromís de donar-li encara més rellevància de cara a aquest 2024, ampliant el nombre d’assistents, així com obrint-ho al públic perquè enlloc de fer-se a la popular pastisseria s’allotgés al bell mig de la rambla de La Plantera.

Entre els autors de Blanes, hi han assistit Jose Luis Coy, Jordi Pacheco, Evita Luna, Jaume Planas, Sergi Ros, Lena Victoria, Maria Aladern, Conxi R., Aitor Roger, Montse Medalla, Xavi Marina, Elisabet Moreno, Joan Adell, Almudena Montaño i Argemir González. Tots amb publicacions recents o pretèrites, al costat d’altres publicacions relacionades amb Blanes. És el cas de tres llibres publicats per la Fundació Carl Faust, que aquest 2024 celebra el centenari de la creació de l’emblemàtic Jardí Marimurtra, o bé una selecció de les publicacions de l’Arxiu Municipal, entre elles la Revista Blanda que edita amb caràcter anual el prolífic servei municipal que té cura de resguardar el patrimoni blanenc i fer-ne difusió.

També hi ha hagut un apartat molt especial, reservat a totes les llibreries que hi ha al municipi. Cada un dels establiments ha recomanat dos llibres per qui tingui dubtes aquest Sant Jordi a l’hora de triar un llibre per regalar-lo. Els vuit establiments que han participat han estat la Sant Jordi, Llibresca, Espigulé, Laia, RB3, Katy, Ça Trencada i Eventia.

Per últim, també cal destacar l’assistència d’uns altres convidats molt especials. Es tract dels alumnes dels Cursos de Català per Adults, que han aprofitat l’avinentesa per compartir experiències amb els escriptores assistents a l’acte d’aquest matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona