Llibres

SANT JORDI

L’esmorzar de Sant Jordi de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

“Va ser una fidel defensora dels paisatges amenaçats pel foc o la descurança i negligència dels humans”, ha dit sobre ella Anna Maria Velaz, comissària de l’Any Montserrat Vayreda

“La nostra terra no ha oblidat l’escriptora que tantes hores va dedicar a descriure el país amb la seva prosa justa i mesurada, i a cantar-lo amb els seus versos, ‘rectes com l’horitzó’, per dir-ho amb les seves mateixes paraules”. Són paraules d’Anna Maria Velaz, comissària de l’Any Montserrat Vayreda (Lladó, 1924-Figueres, 2006) que sintetitzen les diferents iniciatives que, des de diferents àmbits, s’estan portant a terme aquest any per recordar l’escriptora empordanesa en el seu centenari, entre elles l’edició d’una nova antologia poètica i la celebració d’una jornada acadèmica a la Universitat de Girona. Velaz ha ofert aquest matí el discurs central de l’esmorzar que la Generalitat ofereix cada Sant Jordi als escriptors, editors i llibreters de les comarques gironines per iniciar amb força la jornada. Un any més, el pati de la Casa Solterra, seu dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, ha estat l’escenari d’aquest esmorzar que ha tingut com amfitrions la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i el director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Calataiud.

Acompanyada per dues nebodes-nétes de Vayreda, Anna Vayreda i Anna Bonaterra, Velaz va dir també sobre l’escriptora homenatjada: “Va ser una fidel defensora dels paisatges amenaçats pel foc o la descurança i negligència dels humans, en uns poemes motivats per la immensa estimació que sentia per la naturalesa, que tan bé coneixia, i trenats en la sàvia harmonia dels seus versos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona