Música

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major de Terrassa

Gemma Humet presentarà el seu darrer treball i s’estrena com a escenari la zona nord de la rambla d’Ègara

The Tyets, presentant el segon disc Èpic Solete, Stay Homas, Figa Flawas, Chenoa, La Húngara, Lia Kali, el Pony Menut o The Gramophone Allstars son alguns dels primers noms que l’Ajuntament de Terrassa ha avançat de les actuacions musicals previstes per la festa major d’enguany que se celebrarà entre el 28 de juny i el 3 de juliol. D’entre totes aquestes actuacions n’hi ha més d’una desena destinades a donar a conèixer els treballs de formacions locals, reservant un paper destacat a la cantant Gemma Humet que actuarà el 2 de juliol a l’escenari de la plaça del Rector Homs per presentar el seu darrer treball Miralls.. Altres noms de l’escena local programats són Griffi, amb el seu projecte conjunt amb Sr. Wilson (Sr. Wilson & Griffi); el grup de covers punkrock Fescat Goes Punk, Eloi Querol; Planeta Nou; Hazme Caso; l’Orquestra de Cambra Terrassa 48; Préssecks; Massa Coral; o la Banda de Terrassa, que actuaran en els escenaris habituals com la plaça Nova, l’escenari Vela del parc de Vallparadís, la plaça Vella, el Vapor Ventalló, la Casa Alegre o la plaça del Rector Homs.

Com a novetat aquesta nova edició s’incorpora l’escenari de la zona nord de la rambla d’Ègara, a l’alçada del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), que serà escenari, el diumenge dia 30, de les actuacions de diferents bandes locals com Boxets, Eloi Querol o Sunday Ghost Blues. A més, en aquest espai, la tarda i nit de dissabte, acollirà la Moguda Rock, amb l’actuació de formacions històriques locals com La Linea o Jinetes del Tiempo i conjunts de l’actual panorama musical terrassenc com Midnite Motel, Vrademargk o Vidres a la Sang.

Des del consistori asseguren que la voluntat és continuar apostant pel talent femení, no només amb les solistes sinó també amb bandes formades íntegrament per dones, com Al·lèrgiques al Pol·len, les Testarudes, Les Que Faltaband o la Coral Ohana.

A la plaça Nova també s’ha programat l’espectacle Terrassa és de Rumba en el que el dilluns de Festa Major actuaran formacions com Micu, els terrassencs Caipirinhas Rumberus, a més del retorn puntual de la històrica formació local Yerba Mate.

Espais ja consolidats com la plaça del Rector Homs i la Casa Alegre de Sagrera tornaran a ser els escenaris de propostes vinculades a la música clàssica, les corals, l’òpera i la sarsuela, el gospel o la cançó d’autor. S’hi podran veure les actuacions, entre d’altres, de l’Orfeo Societat Joventut Terrassenca, el Cor Vine, el JazzCor, el Terrassa Canta, la Oh! Orquestra o les orquestres del Conservatori de Terrassa.

Més enllà de la festa gran

La voluntat de l’Ajuntament, un cop acabada la festa gran amb el castell de focs i el rom cremat el 3 de juliol, és donar continuïtat a l’oferta musical fins a l’inici del cicle Fem Estiu i ha programat l’actuació del conjunt barceloní Ginestà, integrat pels germans Serrasolsas, que presentaran a Terrassa el seu darrer treball Vida Meva el divendres 5 de juliol a la plaça Vella, o l’actuació el dissabte dia 6 de juliol de la formació terrassenca Panellet, a la plaça Didó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kike Maíllo
Director de cinema

“Quan l’èxit no neix del talent, és efímer i buit”

Barcelona
Festival de canes

Els deliris de grandesa de Coppola

canes
Estrenes de cinema

Belén Rueda, una dura entrenadora de gimnàstica rítmica que es col·lapsa

barcelona
François Cluzet i Thomas Lilti
Protagonista i director de ‘Los buenos profesores’

“Els actors i directors cuidem l’estat d’ànim de la gent”

Donostia

El jove jazz català conquereix Nova York i Amsterdam

Girona
Eugènia Broggi
Fundadora de l'editorial L’Altra

“Les editorials independents som molt dependents dels bancs i això és una cosa bona”

barcelona
comèdia romàntica

Meg Ryan i David Duchovny, l’escalf d’un antic amor

cinema / drama

Calma tensa en família amb ‘Un sol radiant’

cinema / drama

‘Calladita’ amb la promesa de condicions millors