Arts escèniques

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

Des de l’1 de juny i fins al 27 de juliol es programen concerts, musicals, coreografies, monòlegs o tast de vins

S’ha anul·lat l’habitual concert que es feia coincidir amb el piromusical de la Mercè

Terrats en Cultura és un joc íntim que proposa l’associació Coincidències, amb la complicitat dels propietaris que cedeixen el seu terrat, els artistes i el públic que assumeix comprar les entrades sense saber en quin espai concret es farà l’actuació, sempre coincidint amb el capvespre. En aquesta 12a edició, han eliminat el cartell del setembre, en el que destacava el concert coincidint amb el Piromusical de la Mercè. Des de l’1 de juny (amb la coreografia per a tots els públics Jo sóc d’aquí!) i fins al 27 de juliol (amb el musical en clau monòleg de Les dones de Guido Contini, que interpreta Mariona Castillo). Tot i això, la proposta és llarga i variada.

Els 11 escenaris programats es troben entre L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona. El públic només pot conèixer l’àrea on es troba el terrat, fins poques hores abans en què rep un avís. Tot i això, el cartell manté les condicions indispensables i recomana consultar abans al festival si hi ha dificultat d’accessibilitat, que procuren sempre evitar-les.

Hi ha noms propis a aquesta programació: Anaïs Vilà porta la seva gira de presentació del disc del seu nou disc Ara sempre als Terrats (14 de juny); Juan Carlos Lérida amb el Niño de Elche interpreten El monte de los olivos (28 de juny); Pepe Zapata explica la història de L’enterrador de Paterna (13 de juny, en un passi doble); Kathy Sey recupera Tituba, bruixa, negra i ramera, de Denise Duncan (25 de juliol), o Quim Bigas intervé amb Deix al Tast de vins del 13 de juliol.

Terrats en Cultura va néixer arran dels anys de retallades a Cultura en què era complicat aconseguir actuacions en sales municipals. I els teatre privats eren inaccessibles per a unes produccions emergents. Afortunadament, avui, hi ha un major interès de les sales en atendre les propostes més emergents. Des de Coincidències, reivindiquen la recuperació dels Terrats per al gaudi social i cultural, i per harmonitzar-ho amb els serveis habituals a aquells espais: des de plaques solars a antenes o lloc per estendre els llençols. Terrats en Cultura ja ha fet les dues primeres accions a L’Hospitalet de Llobregat, coincidint amb les Festes de la Primavera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Cala Vento versiona ‘Pau’ d’Els Pets en el seu vintè aniversari

girona
cinema

Nous membres d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català

barcelona
cultura

Nova passarel·la per veure millor les petjades de dinosaure al jaciment

Fumanya
Kike Maíllo
Director de cinema

“Quan l’èxit no neix del talent, és efímer i buit”

Barcelona
Festival de canes

Els deliris de grandesa de Coppola

canes
Estrenes de cinema

Belén Rueda, una dura entrenadora de gimnàstica rítmica que es col·lapsa

barcelona
François Cluzet i Thomas Lilti
Protagonista i director de ‘Los buenos profesores’

“Els actors i directors cuidem l’estat d’ànim de la gent”

Donostia

El jove jazz català conquereix Nova York i Amsterdam

Girona
Eugènia Broggi
Fundadora de l'editorial L’Altra

“Les editorials independents som molt dependents dels bancs i això és una cosa bona”

barcelona