Llibres

lletres

Homenatgen Feliu Formosa en ocasió del seu proper 90è aniversari

L’acte ha tingut lloc avui a la Sala Caritat de la Biblioteca de Catalunya, organitzat pel Departament de Cultura a través de la Institució de les Lletres Catalanes

El Departament de Cultura, a través de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya, ha impulsat l’acte d’homenatge al dramaturg, poeta i traductor sabadellenc Feliu Formosa en ocasió del seu 90è aniversari –que celebrarà, concretament, el 10 de setembre vinent–, que ha tingut lloc avui a la Sala Caritat de la Biblioteca de Catalunya, amb la presència de l’autor i d’amics, familiars, admiradors i professionals de la cultura. La trobada ha coincidit amb la inauguració d’una mostra sobre el seu fons personal a l’Espai Zero de la Biblioteca. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presidit l’acte i ha destacat la importància de preservar el fons personal de Formosa, a més d’agrair-li la seva generosa donació. “Si hi ha una persona que ha abordat gairebé totes les vessants de la llengua i l’escriptura deixant-ne un mestratge excepcional, aquesta persona és precisament ell”, ha dit Garriga durant l’acte.

L’acte d’homenatge ha inclòs una conversa entre la periodista, escriptora i consellera del Consell Audiovisual de Catalunya, Laura Pinyol, i el mateix Formosa, que ha servit per abordar algunes de les tasques principals del que va ser també degà de la Institució de les Lletres Catalanes del 1999 al 2001. Seguidament, Marissa Josa, actriu i docent de l’Institut del Teatre de Terrassa; Ramon Farrés, escriptor i traductor, i Jaume C. Pons Alorda, escriptor, traductor i editor, han revisat l’obra de Formosa en una taula rodona. A més, l’actriu Montse Vellvehí ha llegit un seguit de textos de l’homenatjat, acompanyada de la interpretació musical del guitarrista Marc Serra. L’acte s’ha tancat amb unes paraules d’agraïment de Formosa i l’entrega d’una olivera, símbol de cultura i pau, com a regal pel seu recent 90è aniversari.

L’exposició Feliu Formosa. La força de la paraula, que es pot visitar fins al 13 de juny a l’Espai Zero de la Biblioteca de Catalunya, ha estat comissariada per Anna Gudayol, cap de la Secció de Manuscrits i Fons Personals de la Biblioteca de Catalunya, i inclou llibres, fotografies, cartells, dibuixos, manuscrits de les seves obres, material relacionat amb la seva àmplia activitat professional en el món de l’espectacle, tant de les representacions com de la seva tasca com a docent a l’Institut del Teatre, així com cartes i, sobretot, els seus dietaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia