Música

Cultura

Mor Charlie Colin, el baixista de ‘Train’

Guanyador de dos premis Grammy per la cançó ‘Tell me’

El músic estatunidenc Charlie Colin ha mort als 58 anys, segons han informat mitjans nord-americans. L’artista ha estat trobat mort a l’interior de la dutxa de la casa d’uns amics a Brussel·les, i les hipòtesis apunten que va morir després de relliscar i donar-se un cop.

Es va aficionar a la guitarra a l’adolescència i el seu primer grup va ser The Apostles. Acabada la universitat i després de viure un any a Singapur, va retornar al seu país per formar la banda de pop-rock californiana Train (1993), juntament amb Pat Monahan, Rob Hotchkiss, Scott Underwood i Jimmy Stafford. El seu primer èxit el van aconseguir el 1999 amb la cançó Meet Virginia, que va situar-se en el top 20 de les llistes musicals. Més endavant, l’any 2001 van treure el seu segon disc Drops of Junior. Amb ell i sobretot amb la cançó Tell me, el grup es va colar en la llista Billboard i va guanyar dos premis Grammy: millor cançó de rock i millor arranjament instrumental amb vocalistes. L’any 2003, després d’haver tret un tercer àlbum i haver fet gires per tot el món, va haver d’abandonar la banda a causa de l’addicció a les drogues. Va tornar damunt dels escenaris dotze anys més tard formant un nou grup musical, The Painbirds, juntament amb el seu excompany Rob Hotchkiss. L’any 2017 en va formar una altra, Side Deal.

Era un gran col·leccionista d’art i filantrop. Actualment estava establert a Brussel·les on impartia classes magistrals de música al conservatori. També era el director musical del Festival de Cinema de Newport Beach, segons els seus perfils a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia