Llibres

fira

Desè aniversari de Literal, la fira de llibres i idees radicals

Literal, la fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la 10a edició entre el 24 i el 26 de maig al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona. La fira és d’accés gratuït i oberta al públic dissabte 25 i diumenge 26. Aquest any hi participen fins a 94 editorials. Les vendes de llibres se situen al voltant dels 4.500 exemplars per edició. El creixement d’assistents s’ha anat mantenint: 7.000 (2021), 9.000 (2022) i 10.000 (2023).

Literal és un gran punt de trobada anual entre editorials, llibreries, autores i lectors per compartir, discutir i somiar el món on vivim i debatre com transformar-lo en un món millor.

Des de la primera edició fins ara, la fira ha evolucionat fins a comptar amb un festival literari, un mercat del llibre i una programació cultural i gastronòmica complementària.

“La fira aposta per les paraules, perquè només allò que es diu existeix. I les pot tenir en un conjunt de papers que es converteixen, moltes vegades, en armes de pensament, en llibres que llegim i que ens fan qüestionar la realitat i, fins i tot, a nosaltres mateixos. Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen analitzar el món i, també, canviar-lo des de la raó. Per tant, Literal és una aposta política i social que parteix del sector del llibre i és oberta al públic de manera gratuïta”, afirmen els seus organitzadors.

La fira ofereix un espai professional alternatiu a les grans fires europees a través de Literal PRO, en què es proporciona un entorn agradable perquè editors i titulars de drets tinguin temps per intercanviar i compartir informació, cedir o adquirir drets.

“Literal celebra deu anys embarcant-se en un viatge especial, transformant-se en una autèntica festa del pensament crític. Durant aquests deu anys, la fira ha estat testimoni de la poderosa capacitat de la literatura per desafiar, inspirar i unir la comunitat.”

En aquesta ocasió, la fira se submergirà en l’art de la reflexió centrant-se en la necessitat del feminisme per transformar radicalment el món. Per aconseguir-ho, hi haurà vuit converses, deu taules rodones, una seixantena de presentacions de llibres i una vintena més d’activitats a l’escenari exterior.

A més, compten amb un espai artístic amb música i poesia, una zona familiar amb espectacles pels més menuts i una zona de restauració.

Les ponents principals de l’edició d’enguany seran Angela Davis, activista afroamericana, filòsofa, política marxista i professora que ha lluitat pel feminisme, l’antirracisme, la lluita de classes, l’antiespecisme, l’anticapitalisme i la lluita a favor del col·lectiu LGTBI; Vandana Shiva, física, activista ecologista i pensadora ecofeminista; Marina Garcés, filòsofa i assagista catalana; Rita Segato, antropòloga i feminista, especialment coneguda per les seves recerques sobre la violència de gènere i sobre qüestions de gènere als pobles indígenes i comunitats llatinoamericanes, i, també, Sara Ahmed, activista i escriptora centrada en l’estudi de la teoria feminista, la teoria queer, la crítica del racisme i el postcolonialisme.

Literal està organitzada per KULT, Tigre de Paper, Bellaterra Edicions, Llibreria La Carbonera, Münster Studio, Ateneu L’Harmonia i Biblioteques de Barcelona. Compta amb la col·laboració del Consell de Joventut de Barcelona, la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, l’Institut Català Internacional per la Pau i l’Institut Ramon Llull, entre d’altres, i el suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura i Esports del Govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia