Cultura popular

Cultura Popular

Lloll Bertran serà la pregonera de l’Aplec dels Ateneus

• La Festa Major dels ateneus tindrà lloc a la Colònia Güell el proper 2 de juny i comptarà amb més de 50 activitats obertes a tothom

Es presentarà la sardana Terra d’Ateneus, una obra de la compositora de cobles Anna Abad i la Companyia Elèctrica Dharma clourà la diada

L’actriu Lloll Bertran serà la pregonera de la Festa Major dels Ateneus (L’Aplec dels Ateneus) que tindrà lloc a la Colònia Güell el diumenge 2 de juny, una jornada festiva per donar a conèixer d’una manera participativa i lúdica el món dels ateneus, que clourà amb un concert de la Companyia Elèctrica Dharma fent un repàs a les cançons més emblemàtiques dels seus 50 anys de carrera.

L’Aplec dels Ateneus, que s’emmarca dins de la celebració del 40è aniversari de la Federació d’Ateneus (FAC), té com a objectiu visibilitzar la realitat dels ateneus: associacions que dinamitzen pobles i ciutats arreu del nostre país, amb un fort compromís social, i on tradició i modernitat es donen la mà per oferir un ventall ampli i divers d’activitats culturals, esportives i de lleure, obertes a tothom que hi vulgui participar.

Aquesta festa major lúdica, cultural i reivindicativa dels ateneus adreçada a famílies i tot tipus de públic inclou més de 50 activitats, com mostres i tallers de cultura popular (sardanes, balls de gitanes, balls de bastons, balls de coques i una cercavila amb elements i bestiari de la cultura popular), activitats esportives (futbol de botons, torneig triangular de bàsquet, bitlles catalanes, escacs gegants...), espectacles teatrals per a tots els públics (entre ells, visites teatralitzades a la Colònia Güell, actuacions familiars promogudes per la Fundació La Roda, els Kamishibais del Casal de Conflent i un taller de dansa urbana), dibuixos en directe dels Urban Sketchers del Centre de Belles Arts de Lleida i del Casino Prado Suburense de Sitges, el pòdcast en directe Botiflers del Centre Obrer de Cervera i vàries exposicions.

Estrena d’una sardana

De la programació, cal destacar la presentació en directe la sardana commemorativa del 40è aniversari de la FAC, Terra d’Ateneus, composta per Anna Abad i interpretada per la Cobla Ciutat de Granollers. Abad és una compositora i cantautora que compta ja amb cert bagatge en els escenaris, en el món de la cançó, la composició i la música tradicional. En el camp de la cobla, és una de les poques dones compositores, un treball reconegut amb els Premis Joventut de La Sardana de l’Any 2021 i 2022 amb les peces La Plaça de les Il·lusions i Els colors de l’Estany. Enguany, ha està classificada per la gran final de La Sardana de l’Any 2023 amb Sant Cugat, Capital de la Sardana i nominada novament al Premi Joventut amb Vallverdú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Literatura

‘Callahan’ Ruiz es treu la màscara a ‘Insània’ per narrar pors i traumes que el turmenten

Girona
lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona

Llibres que desconcerten els llibreters

Barcelona
art

La Generalitat compra a Todocolección tres taules del retaule ‘perdut’ del Palau Reial Menor

barcelona
guardó

La debutant Alba Gómez Gabriel guanya el premi BBVA Sant Joan

Barcelona
TEATRE

La Perla29 torna a la reconciliació i el conflicte de Mouawad a ‘Tots ocells’

BARCELONA
còmic

Barcelona serà la ciutat convidada del festival de còmic d’Angulema 2025

barcelona
música

Prop de 30.000 assistents al festival Cabró Rock

barcelona