Música

música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

El festival de música familiar, que tindrà lloc aquest cap de setmana al Palau de Fires i l’Auditori, ha portat Lildami, Els Amics de les Arts, Suu i Sara Roy a escoles de Salt, Santa Eugènia i Pont Major

El Festivalot, el festival de música en família de Girona, celebrarà la seva novena edició el cap de setmana vinent al Palau de Fires i l’Auditori de Girona, on tindran lloc gairebé una trentena de concerts i altres activitats, que entre dissabte i diumenge s’espera que apleguin unes 20.000 persones. Ara mateix ja s’han venut més d’un 80 per cent de les entrades posades a la venda per als concerts protagonitzats per artistes com ara Lildami i Miki Núñez, el dissabte, i Stay Homas i Figa Flawas, el diumenge. Ja s’han exhaurit les localitats per als espectacles Soul&funk i El monstre de colors, tots dos adreçats als més menuts.

Tots dos dies hi haurà una àmplia i variada oferta d’actuacions i altres activitats gratuïtes, que com a novetat es concentraran aquest any al Palau de Fires i, per tant, quedaran a cobert de les inclemències del temps, la qual cosa tranquil·litza força la directora del Festivalot, Rita Peré. Inicialment, es va prendre la decisió de portar a l’interior del recinte firal les actuacions gratuïtes que fins ara es feien al parc de la Devesa, per evitar la calor que s’ha anat fent cada vegada més present en les últimes edicions, però aquesta primavera tan inestable podria fer preveure també algun xàfec. Ara només se n’hauran de preocupar els propietaris de les furgoteques que hi haurà a l’exterior.

La programació gratuïta del festival inclourà les actuacions de Sara Roy, Les Que Faltaband, la Big Band Infantil de la Concepció i Landry, el dissabte, i el Circ Bover, Marina Canet, Al·lèrgiques al Pol·len, Els Atrapasomnis i La Cosina, el diumenge, a més de diverses manifestacions de cultura popular com ara els Geganters de la Bisbal i la Fal·lera Gironina. A més, també hi actuaran diverses formacions d’alumnes de diferents escoles de música, i no hi faltaran tallers i altres activitats.

Festivalot a les escoles

El Festivalot , creat el 2015 pel grup Els Amics de les Arts, no té lloc només durant aquests dos dies als grans equipament de la Devesa, sinó que també desplega prèviament una part de la seva activitat més pedagògica per les escoles dels barris menys cèntrics de Girona i Salt. Per començar, el cartell d’aquest any ha estat dissenyat per alumnes de l’Escola Santa Eugènia, coneguda també com el Col·legi Groc, que han treballat conjuntament amb els creadors de Plego , vinculats a l’associació cultural La Volta de Sant Narcís. També va visitar el mateix centre de Santa Eugènia la cantant Sara Roy, dins del programa L’Artista que tinc a dins, que el festival desenvolupa des dels seus orígens. En aquestes xerrades entre músics i alumnes també hi han participat aquest any Els Amics de les Arts, a l’Escola Carme Auguet de Pont Major; Suu, a l’Àgora de Santa Eugènia, i Lildami, a La Farga de Salt. En aquest últim cas, els alumnes del centre li van oferir a Lildami un tast del que han après en un taller de percussió, i també l’acompanyaran a l’escenari en els dos concerts que el cantant oferirà dissabte al Festivalot, a les 11.30 h i a les 13 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia