Cultura popular

CULTURA

Festa major a Terrassa amb 350 activitats en espera de conèixer el capgròs de l’any

Tot a punt per a una nova edició de la festa major de Terrassa, que se celebrarà del 28 de juny al 3 de juliol amb més de 350 activitats i amb l’únic dubte de saber qui serà el capgròs de l’any. L’Ajuntament va fer coincidir per primera vegada la presentació del programa i totes les activitats amb la festa dels capdidats a capgròs organitzada pel Casinet de l’Espardenya i l’Associació Nans i Capgrossos de Terrassa, que es va fer ahir a la tarda a la plaça Vella i a la sala Muncunill

Els 44 capgrossos de Terrassa van concentrar-se primer al Raval de Montserrat, davant l’ajuntament, i van protagonitzar una cercavila per diversos carrers del centre que va acabar amb els seus balls de lluïment a la plaça Vella. Després van ser els set capditats –Toni Nogués (jugador d’hoquei), Loli Bordas (Creu Roja), David Millán (artista), Dolors Font (periodista), Yurena Viana (grup de cultura popular), Berta Company (pastissera) i Àlex Marteen (tranvestit multifuncional, cantant i DJ)– els que van defensar els seus mèrits perquè la ciutadania els votés presencialment, tot i que el resultat no se sabrà fins al divendres que donarà el tret de sortida a la festa major.

Pel que fa a la programació, es van donar a conèixer els grups musicals que actuaran fins al 3 de juliol, i es va fer saber que s’allargarà el programa amb una Gala de Màgia a la plaça Vella, un concert de Miquel Pujadó a la plaça del Rector Hom i un altre de Jardín de Fátima al pati de la Casa Alegre de Sagrera, el dijous 4 de juliol; l’actuació de Ginestà a la plaça Vella el divendres 5 de juliol, o el concert de Panellet a la plaça Didó el dissabte 6 de juliol, que servirà també com a acte inaugural i tret de sortida de la programació del Fem Estiu.

El pressupost d’enguany s’enfila als 730.000 euros i, com a principal novetat, la fira d’atraccions es concentrarà entre el parc dels Catalans i la part sud de la Rambla i, a més, inclourà una roda de fira de 30 metres d’alçària.

Aquest canvi deixa lliure l’espai al nord de la Rambla, davant del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, on s’habilitarà un escenari per a actuacions de ball o concerts de diferents formacions locals, a més de servir per a la Moguda Rock, que reunirà grups terrassencs històrics i referents de la dècada dels vuitanta del segle XX. La plaça Nova i l’Escenari Vela del parc de Vallparadís es consoliden en l’edició d’enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ideal estrenarà l’exposició ‘Jules Verne 200’ al setembre amb tecnologia d’última generació

Barcelona
cultura

Mariscal presenta el seu càntir “ondulat” per l’Argilà d’Argentona

Argentona
Literatura

‘Callahan’ Ruiz es treu la màscara a ‘Insània’ per a narrar pors i traumes que el turmenten

Girona
lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona

Llibres que desconcerten els llibreters

Barcelona
art

La Generalitat compra a Todocolección tres taules del retaule ‘perdut’ del Palau Reial Menor

barcelona
guardó

La debutant Alba Gómez Gabriel guanya el premi BBVA Sant Joan

Barcelona
TEATRE

La Perla29 torna a la reconciliació i el conflicte de Mouawad a ‘Tots ocells’

BARCELONA