Arts escèniques

ARTS ESCÈNIQUES

El Teatre Municipal torna al carrer amb l’Escènit

La programació d’estiu d’aquest any inclou 9 espectacles que exploren el circ i la dansa des de diferents estils artístics i mirades contemporànies

Com cada any, el Teatre Municipal treu la seva programació d’arts escèniques al carrer sota el paraigües Escènit, un cicle d’estiu que s’expandeix pels barris de la ciutat de Girona: Barri Vell, Sant Daniel, la Devesa, el Mercadal, Taialà i Germans Sàbat. La programació d’aquesta edició inclou el treball de 9 companyies i es presenta els dimarts i dijous del 25 de juny al 23 de juliol.

Encetarà el cicle un espectacle itinerant de la companyia Circ Pistolet, que posa en valor dos elements bàsics del circ: els cossos en risc i el gaudi popular. Deu acròbates i un músic ens descobriran els barris de Taialà i Germans Sàbat amb humor i proeses acrobàtiques.

L’Escènit també compta amb l’estrena del nou espectacle de la funambulista gironina Mariona Moya, La Corcoles, a la plaça de les Botxes, la plaça on històricament s’havien instal·lat els grans circs que havien visitat la ciutat, i on just hi havia volat la coneguda trapezista i referent per l’artista Pinito del Oro.

La Companyia de Circ eia presenta La Pedra de Fusta, una experiència de circ de petit format que tindrà lloc a Sant Daniel. El col·lectiu neix de la fusió de diversos artistes i s’ha posicionat com una companyia de referència del circ contemporani català, espanyol i europeu. Al cor de les seves creacions hi ha un circ humà, capaç d’evocar la complexitat de les relacions humanes.

El 4 de juliol es podrà gaudir de dos espectacles de dansa a la plaça del Pallol. L’artista argentina Cecilia Colacrai presenta un fragment de R.A.V.E, un espectacle de dansa contemporània al voltant de la idea de límit i final, que convida a reflexionar sobre l’instint i la insistència dels éssers humans per preservar la pròpia espècie. I els germans Víctor i Raúl Pérez Armero s’uneixen per la seva primera creació conjunta, Rel i Grapa, una reivindicació dels orígens amb una mirada contemporània que funciona com a contenidor pel retrobament dels dos artistes. A l’espectacle, la música –tocada en viu– és el detonant d’una dansa on la transformació és clau.

El 9 de juliol és el torn de la reconeguda companyia belga Be Flat amb Ludo & Arsène, dos personatges que utilitzen l’entorn urbà per barrejar circ acrobàtic amb circ urbà (parkour); i de Losinformalls, una companyia que se salta les normes amb molt d’humor i que ja ha començat a fer forat en l’escena europea.

La Compagnie Dyptik arriba a Girona amb una dansa hip-hop molt enèrgica, interpretada per sis ballarins i ballarines que experimenten l’alliberament de la ment mitjançant el moviment. L’espectacle de la companyia francesa parla de les fronteres i de la llibertat i ens connecta amb els conflictes polítics i les guerres que estem vivint actualment.

Tanca el cicle el premiat espectacle Ovvio del Kolektiv Lapso Cirk. David Diez (Espanya) i Tomas Vaclavek (Eslovàquia) són dos artistes de circ especialitzats en l’equilibri i la manipulació d’objectes. A Ovvio busquen els límits de l’equilibri entre els seus cossos i les construccions generades per una arquitectura de planxes i barres de fusta.

L’Escènit d’enguany inclou una masterclass dirigida a professionals del circ que es realitzarà a La Guixera, un espai de circ del Col·lectiu de Professionals de Circ de Girona (CPCG). El CPCG treballa, des del 2019, per fer créixer el circ en el territori gironí i representar les necessitats dels professionals del sector.

Totes les activitats de l’Escènit són gratuïtes. Podeu consultar tota la informació al web del Teatre Municipal (Programació pròpia).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia