Arts escèniques

CIRC

El Circ Cric arrenca una gira estival per 10 micropobles del Pirineu

La companyia disposa d’una vela per a 220 espectadors que instal·laran setmanalment de l’Alta Ribagorça a l’Alt Empordà

El Cric va deixar de fer gira amb vela el 2012, farta dels permisos que els exigien les grans urbs

El Circ Cric va deixar de voltar amb vela per Catalunya el 2012, farta de la complexitat burocràtica que els exigien les ciutats. Aquest 28 de juny estrenen una gira per 10 micropobles del Pirineu que allargarà fins a l’1 de setembre, de l’Alta Ribagorça a l’Alt Empordà. Montserrat Trias (srta. Titat) celebra que aquests micropobles els hi han posat totes les facilitats a què instal·lin una pista de 15 metres per a 220 espectadors que alternarà tres tipus d’espectacles, de divendres a diumenge. Hi havia més municipis interessats, però, per ara han pogut atendre a Vilaller, Farrera, Bescaran, Lles, Isòvol, Llívia, Ribes de Freser, Llanars, Tortellà i Port de la Selva.

El Cric només ha demanat als Ajuntaments només disposar de punts d’aigua i de llum i una zona prou àmplia per instal·lar la vela i per habilitar com a aparcament provisional. El petit circ Cric s’il·lumina amb focus leds el que rebaixa molt el consum d’electricitat. El Cric ha rebut suport del Departament de Cultura i de les diputacions de Lleida i Girona per fer viable aquesta aventura que cabrà en dos petits camions, sis caravanes i dos remolcs. Tot i que geogràficament estiguin a prop, en realitat cal fer uns llargs trajectes per carretera per desplaçar la troupe d’un municipi a l’altre.

Ja es poden adquirir entrades dels diferents espectacles al web del Circ Cric , però també es reservaran una partida d’entrades per assegurar-se que cap veí del municipi, que vulgui assistir-hi, es quedi sense entrada; hi ha pobles que una persona les vendrà casa per casa, comenten.

La família d’en Tortell Poltrona dedicarà totes les vacances a fer aquesta gira amb tres espectacles: La petita Lu (Luara Mateu) proposarà Històries de la Petita Lu, una interacció amb els més menuts del poble els matins de dissabte i diumenge (11h). Luara apunta que no sempre els nadons toleren els crits i les bromes sorolloses dels pallassos excèntrics, ella els garanteix una sessió més dolça. Les nits de divendres i diumenge es reserven al clàssic Què bèstia!, un dels clams més famosos d’en Tortell Poltrona. Finalment, cada nit de dissabte, es reservarà a Poltrona troupe en què s’aniran alternant els artistes (“molts volen apuntar-s’hi”, diu cofoi Tortell Poltrona).

Completa la família d’artistes Bobas (Boris Ribas) i Joan Grivé que també interpretaran els seus números més emblemàtics, a part de coordinar el muntatge i desmuntatge de la pista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia