Cinema

CINEMA

‘Narcos’ contra vampiresses

El gironí Ivan Mulero ha estrenat als EUA ‘Vampiras: The Brides’, film de gènere que arribarà aquí el 5 de juliol i que compta amb María Conchita Alonso en el repartiment

Qui li havia de dir a Ivan Mulero ara fa uns anys, quan tot just despuntava en el camp de la realització de videoclips i curtmetratges, que rodaria una coproducció catalano-nord-americana que inclouria en el repartiment María Conchita Alonso. Ell, que cinematogràficament es considera “fill dels noranta” i s’emmiralla en els venerats Robert Rodriguez i Luc Besson, donant ordres a aquella actriu cubana que tots recordem pels seus papers en grans èxits de l’època com Perseguit –compartint protagonisme amb Arnold Schwarzenegger– i la gens menyspreable seqüela Depredador 2.

No tot ha estat en va i aquesta sort se l’ha guanyada a pols, a base de talent i perseverança. Com explica, va ser durant el rodatge de Parcas (2021) que una de les actrius, Bruna Rubio, va parlar-li d’un projecte que tenia al cap per portar a terme amb la seva productora Goldheart Productions, per al qual buscaven algun realitzador, i que consistia en una mena de seqüela apòcrifa de Dràcula, protagonitzada per les seves tres núvies ja òrfenes després que Van Helsing complís la seva missió de matar el príncep de les tenebres.

No va dubtar i ràpidament es va posar en contacte amb El Torres, el prestigiós dibuixant de còmics amb qui ja havia col·laborat anteriorment, per escriure a quatre mans un guió que s’ajustés a la demanda de l’encàrrec: rodar un film de gènere ambientat a Los Angeles, amb actors llatinoamericans i que fos sobretot entretingut. Per a realitzar-lo, però, també calia una gran tasca a la producció i en aquest àmbit s'hi va posar en cos i ànima Anaïs Valley, que "es va deixar la vida produint la pel·li", com agraeix Mulero.

D’aquí va sortir Vampiras: The Brides, un film fantàstic i de terror que narra l’estela de crims que porten a terme una banda de narcotraficants influenciats per una de les vampiresses més temibles, Mina, i com les seves altres dues germanes faran el possible per aturar-la. D’aquesta manera, les emancipades núvies de Dràcula es veuran immerses en una guerra entre els no menys temibles càrtels de la droga.

La pel·lícula es va rodar en bona part a la costa gaditana buscant localitzacions que s’ajustessin al paisatge californià de Los Angeles, on també s’hi van filmar exteriors. Que entre el repartiment sorgís l’esmentada María Conchita Alonso va ser, com confessa Mulero, un regal. “Sempre n’havia estat molt fan d’adolescent com a protagonista que va ser d’alguns dels films de l’època daurada. Tenia certa ànsia, però li vaig proposar fer un homenatge a Depredador 2 que ella va acceptar fer. Per això repeteix un dels diàlegs mítics d’aquell film”, explica. L’actriu, de 66 anys, va rodar en terres andaluses durant un parell de setmanes.

Vampiras: The Brides es va estrenar a la secció Brigadoon del Festival de Sitges amb una primera versió del muntatge i d’allà mateix ja va sortir adquirida per la distribuïdora britànica High Fliers Films, especialitzada en pel·lícules de gènere, que ja ha començat a vendre drets arreu del món. Sense anar més lluny, recentment s’ha estrenat als Estats Units, on ja està disponible a través de les plataformes d’Amazon Prime Video i Apple TV+ i les principals VOD. També s’està estrenant en països llatinoamericans, com Colòmbia (allà el 13 de juny; tres de les protagonistes són del país), Mèxic i el Perú, entre altres. A casa nostra serà el 5 de juliol, amb una estrena limitada en cinemes i a les plataformes.

El director de Tigre callejero ja està ultimant un altre projecte, concretament la preproducció d’un thriller fantàstic titulat Abominable que està ambientat als Pirineus i espera comptar amb un actor reputat amb qui estan acabant de formalitzar el contracte i per aquest motiu no es pot publicar el seu nom. Una monster movie nostrada que esperem que tingui més ressò mediàtic per aquestes contrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia